Izjava dana
rogina

FOTO/VIDEO Obitelj Rogina strahuje da će zbog nove ceste biti ugrožen njihov gospodarski objekt

U križevačkom naselju Đurđic u tijeku je rekonstrukcija dijela nerazvrstane ceste koja bi trebala spojiti dio sela s prometnicom koja vodi na cestu prema Križevcima. Međutim, do problema je došlo kod obiteljske kuće obitelji Rogina. Naime, predviđeno je uklanjanje betonskog zida kako bi se napravio kanal za odvodnju, a što bi moglo dovesti od urušavanja gospodarske zgrade.

Radove financira Grad Križevci uz sufinanciranje mještana. -Iako meni ne treba ta cesta dao sam financijski doprinos. Pa zašto i drugi susjedi ne bi imali asfalt. Još prije 5-6 godina Elektra je postavila betonske rasvjetne stupove. -uvodno je rekao Tihomir Rogina koji godinama upozora da su stupovi preblizu cesti.

rogina

-Kada je došlo do većeg klizišta, morali smo ovaj brijeg zabetonirali i napraviti zid kako bi spriječili daljnje klizanje. -pojašnjava Matija Žalac, tast Tihomira Rogine, te kaže kako ne mogu zbog ove ceste dozvoliti rušenje ovog zida, jer bi došlo do urušavanja gospodarske zgrade. -Ovdje se hoće rušiti zid, a po javnom dobru se ne radi. -ljuti se Matija.

rogina

-Mi nismo protiv ceste, dapače, ali ne možemo zbog ceste dozvoliti da nam se zgrada sruši. – zajedničkog su mišljenja zet Tihomir i tast Matija. Ljuti su i na Dragutina Lackovića, budućeg predsjednika Mjesnog odbora, koji kaže kako to treba srušiti da bi se cesta napravila i asfaltirala.

-Dakle, on hoće da se sve to makne, strga da bi mogla ići graba. Radnik na stroju kaže da on neće to dirati da ne bude poslije kriv kad se zgrada uruši. -pojašnjava Tihomir i pita se zašto se cesta ne pomakne na državno zemljište kako bi onda bilo mjesta za sve.

rogina

-Najbolje da sam uzmem minere i dignem zgradu u zrak i završena priča. -slikovito se izrazio Tihomir.

-Ponavljam, nisam protiv ničega, samo sam protiv ovakvih gluposti koje se sada rade. I sami smo financijski sudjelovali u ovom projektu kao i ostali susjedi, ali jednostavno se neki red i poštovanje mora znati. -kaže Tihomir.

rogina

-Oni su samo najednom došli ovdje, stavili šiljke i gotovo. Ja ne znam, jel’ ta osoba ne zna to raditi ili ju je netko prisilio na to. On je došao, samo šiljke popikao, niti je koga što pitao ni ništa. – kaže Matija.

Obratili su se i Gradu, međutim kažu nema odgovora. -Oni se preko Lackovića obraćaju meni. Ne želim da mi se on obraća, nego netko iz Grada. Nemam ništa protiv dečka, ali mi se ne mogu preko njega obraćati. – kaže Tihomir te dodaje kako je danas strojaru naređeno da to mora rušiti. -Ja sam rekao ‘E, nećeš rušiti!’. On je ugasio stroj i rekao da neće rušiti.- rekao je Tihomir.

rogina

-Ponudio sam alternativu. Sramota ako nemaju novaca za 50 metara kanalica i problem bi bio riješen. Ima puno rješenja. Međutim, njih samo zanima zašto voda iz mojeg dvora ide na cestu. Pa ide voda iz cijelog mjesta kad sam u dolini. Morao sam staviti dodatnu cijev za odvodnju, jer mi se na dvorištu skupljala voda od trećeg susjeda. I to ih smeta. Jednostavno je teren takav. Ne budem ja gradio branu da zaustavlja vodu – objašnjava Tihomir.

rogina

-Rekao sam im da dalje neće  asfaltirati, ako treba ja ću ovdje leći. – ističe Tihomir.

-Kaj bi trebali dati da nam se štagelj uruši. Na izmaku je već bio kad smo išli raditi zid i sad bi mi trebali dozvoliti da nam se taj zid sruši i da ostanemo bez štaglja. To nije normalno. To je sve samo neki jal. Ništa drugo. Kaj budemo dali da tu neki šmrkavac određuje i da viče da bude on to sam srušio. -ogorčeno je kazala Kata Žalac.

Odgovor smo potražili u križevačkoj Gradskoj upravi. -Informacija koju imate nije točna, navedeni potporni zid se u sklopu rekonstrukcije ceste neće rušiti – kratko stoji u odgovoru.

roginaroginaDSC_7347

prigorski.hr

 

Provjerite i ovo

atletika

ATLETIKA U SUBOTU JUNIORSKO DVORANSKO PRVENSTVO HRVATSKE Križevčani trče po nove kolajne

U zagrebačkoj atletskoj dvorani u subotu se održava juniorsko prvenstvo Hrvatske na kojem će nastupiti …

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Bjelovarsko-bilogorski župan o odluci Vlade za NUTS2 regije: Prvo su nam rekli da biramo, a onda su ignorirali naš izbor

Damir Bajs, bjelovarsko-bilogorski župan danas je održao konferenciju za medije na temu Odluke Vlade Republike …