tomislav kud

FOTO/VIDEO KUD Tomislav – Sveti Ivan Žabno proslavio 20 godina rada

Impresivna godišnjica KUD-a Tomislav Sveti Ivan Žabno, koji je počeo radom prije dvadeset godina, obilježena je svečanim koncertom sa gostima i izložbom slika likovne sekcije.

Podsjećamo, KUD Sveti Ivan Žabno, kao krovna kulturna udruga Općine, djeluje u više sekcija: pored folklorne, tu su slikari (likovnjaci), te literarna i povijesna sekcija. Svaka se sekcija predstavila na svoj način, pa je likovna sekcija predstavila svoje najzapaženije članove, koji često odnose nagrade i pohvale na nastupima u sklopu Hrvatskog sabora kulture.

Aktivna i nagrađivana članica likovne sekcije Sanja Benko, također je i pjesnikinja, te je predstavila literarnu sekciju sa nekoliko svojih pjesama.

Na koncertu koji je u subotu navečer održan u kinodvorani, pored slavljenika, nastupili su gosti i prijatelji KUD-a Tomislav: KUD Križevci izveo je svoju ‘četvorku’. Višestruke su veze između dva bliska KUD-a, te mnogi plesači nastupaju u oba društva.

Ženski pjevački ansambl Lile, iz kojih su mnoge članice potekle iz KUD-a Tomislav, redovito gostiju na programima Tomislava, te je tkao bilo i ove večeri, a iz Velikog Poganca, nastupilo je KUD Zavičaj. I s ovim društvom KUD Tomislav redovito razmjenjuje gostovanja, te su tako nastupili na maloj smotri folklora u Velikom Pogancu u jesen prošle godine.

Glavni je gost večeri ipak bio ansambl Jukums iz Alüksnea, koji su jedan ples i pjesmu izveli zajedno s domaćinima. Ansambl iz daleke Latvije došao je u Sveti Ivan Žabno uzvratiti gostovanje KUD-a Tomislav od prošle godine.

Nakon što su razmijenili poklone s domaćinima, a posebno tradicionalni topli šal sa folklornim uzorcima (tradicionalni letonski suvenir), za voditeljicu KUD-a Tomislav, Mirjanu Benko, temperamentni su Letonci posebnim plesom zahvalili na toploj dobrodošlici i načelniku Općine Kalnik, Mladenu Kešeru.

tomislav tomislav1 tomislav2 tomislav3 tomislav4 tomislav5 tomislav6 tomislav7 tomislav8 tomislav9 tomislav10 tomislav11 tomislav12 tomislav13 tomislav14 tomislav15 tomislav16 tomislav17 tomislav18 tomislav19 tomislav20 tomislav21 tomislav22 tomislav23 tomislav24 tomislav25 tomislav26

Zdenko Balog/prigorski.hr

Provjerite i ovo

Foto: G. Obran

[FOTO/VIDEO] Djed Mraz iznenadio Koprivničance i poklanjao im igrače od balona

Neuobičajeni Djed Mraz jučer navečer je iznenadio Koprivničance. U središtu grada, na Zrinskom trgu, Djedica …

Foto: drava.info

‘Pokosio’ prometne stupove i završio u betonskom mostu – ozlijedio se toliko da ga policija nije mogla ni alkotestirati

Tijekom jučerašnjeg dana zbile su se tri prometne nesreće, a u jednoj je sudjelovao i …