jazz15

FOTO/VIDEO Krenuo križevački Jazz Festival

Novi program Kluba kulture, Udruge K.V.A.R.K., Križevci Jazz Festival, otvoren je koncertom i izložbom kao dvostrukim događanjem. Od 9. veljače do 3. ožujka u četiri večeri, kao što je najavljeno, pratit ćemo ovaj festival, uz istovremenu izložbu fotografija Jazz novinara Davora Hrvoja.

Čast da otvore ovaj festival pripala je grupi Borna Šercar’s Jazziana Croatica. Kao što im ime kaže, uz američki ugođaj jazza, ovi glazbenici uvlače određene narodne motive, te su im pjesme prožete ugođajem mediteranskog podneblja.
Neposredno pred sam koncert predstavljen je prigodnom izložbom autor koji sam sebe skromno naziva jazz novinarom, Davor Hrvoj.

Uvodničar, Dr. sc. Zdenko Balog, istakao je specifičnost koncerne fotografije, koja donekle zvuči kao oksimoron: fotografiranje koncerta, koji se manifestira kroz zvuk, kroz medij koji taj zvuk negira. Stoga je poseban izazov fotografa prenijeti emociju zvuka kroz vizualni medij. Sve su izložene fotografije u stvari koncertni portreti uz težište na osobnosti izvođača, što je sasvim u skladu sa specifičnostima jazz glazbe.
jazz jazz1 jazz2 jazz3 jazz4 jazz5 jazz6 jazz7 jazz8 jazz10 jazz11 jazz12 jazz13 jazz14

Zdenko Balog/prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

hecimovic

Đurđevac ima svjetsko zlato – veliki uspjeh đurđevačkog fotografa Ivana Hećimovića

U organizaciji FIAP-(The International Federation of Photographic Art), najpoznatije međunarodne fotografske organizacije, član Foto-kino kluba …

veronika drljacic

Veronika Drljačić druga na prvenstvu Hrvatske za mlađe juniorke

U organizaciji AK Sloboda u Varaždinu je u subotu počelo Pojedinačno atletsko prvenstvo Hrvatske za …