picasso durdevac

FOTO/VIDEO U Đurđevcu otvorena spektakularna izložba Hommage a Picasso

Mjesto više tražilo se večeras u đurđevačkoj Galeriji Stari grad u kojoj je otvorena spektakularna izložba Hommage a Picasso. Izložba će biti otvorena šest mjeseci, a remek-djela mogu se pogledati po cijeni ulaznice od 35 kuna. Đurđevačku Galeriju krasi preko 100 radova slavnog umjetnika Pabla Picassa, a prije svečanog otvorenja održana je konferencija za medije.

-Tu će biti i djela desetak velikana svjetskog slikarstva, između ostalih i Andyja Warhola, Antonija Tàpiesa, Henryja Moorea, Victora Vasarelyja, Eduarda Paulozzija i drugih – kazala je Edita Janković-Hapavel, ravnateljica Muzeja.

Đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči izrazio je zadovoljstvo što je izložba stigla u Đurđevac

.- Izložba doprinosi razvoju kulturnog turizma. Želimo i možemo jako puno naučiti od naših prijateljskih gradova Lendave i Zagreba. Kulturni turizam je bitan za razvoj kontinentalnog dijela i ruralnih krajeva Hrvatske, jer je to jedan standard koji je nužan kako bi se ljudi ovdje osjećali kao i u velikim gradovima i zadovoljili svoje potrebe za kulturom – kazao je Janči i zahvalio sponzorima.

picasso40

Predstavnici sponzora, Ljiljana Šapina iz Podravke, Vladimir Tišljar iz INA-e i Mirko Kovačev iz Hrvatskih šuma izrazili su zadovoljstvo što su se uključili u realizaciju ovog projekta.

-Ovo je veliki događaj za Đurđevac i cijelu Koprivničko-križevačku županiju. Podravka kao društveno odgovorna tvrtka uvijek prati kulturne manifestacije, a pozivnicu da budemo generalni sponzor za ovu izložbu prihvatili smo s posebnom radošću -kazala je Ljiljana Šapina iz Podravke i dodala kako je ovo veliki kulturni iskorak za Đurđevac i Županiju.

picasso41

Vladimir Tišljar je istaknuo odličnu suradnju s lokalnom zajednicom. – Ovo je hrabar iskorak organizatora i čestitam im na tome – rekao je Tišljar i izrazio nadu da će izložba biti jako posjećena.

Mirko Kovačev je istaknuo kako se Hrvatske šume uključuju u suradnju sa svima počevši od osnovnih i srednjih škola. -Čestitam svima na ovako velikom kulturnom događanju- rekao je Kovačev i napomenuo kako mu je ovo treći susret s Picassom.

Saborski zastupnik Željko Lacković nije krio zadovoljstvo i na novinarsko pitanje potvrdio je da je izložba došla u Đurđevac zahvaljujući njegovom angažmanu.

– Lendava se u Sloveniji vrlo uspješno bavi upravo kulturnim turizmom i na održivoj osnovi svake godine imaju barem dvije izložbe svjetski poznatih umjetnika. S obzirom na to da mi imamo utvrdu Stari grad sa zaista impozantnom galerijom, odlučili smo da i mi pokušamo napraviti iskorak. I ubuduće će biti ovako značajnih kulturnih događanja – istaknuo je Lacković i zahvalio gospodarstvenicima na pomoći oko realizacije izložbe.

lackovic

Svečanom otvorenju nazočili su i koprivničko-križevački dožupan Ratimir Ljubić, saborski zastupnik Damir Felak i brojni drugi gosti i uzvanici. Budući da je u realizaciji izložbe pomogao i grad Zagreb, čelni čovjek Zagreba Milan Bandić trebao je otvoriti izložbu.

– On je čovjek koji je sve ovo inicirao- rekao je Bandić i predao mikrofon Lackoviću koji je izložbu proglasio otvorenom.

Donosimo video i najveću galeriju fotografija iz Đurđevca – Hommage a Picasso!

picasso47 picasso48 picasso49 picasso50 picasso52 picasso53 picasso54 picasso55 picasso56 picasso57 picasso58 picasso42 picasso43 picasso44 picasso45 picasso46picasso36 picasso37 picasso38 picasso14 picasso15 picasso16 picasso17 picasso18 picasso19 picasso20 picasso21 picasso22 picasso23 picasso24 picasso25 picasso26 picasso27 picasso28 picasso29 picasso30 picasso31 picasso32 picasso33 picasso34 picasso35 picasso3 picasso4 picasso5 picasso6 picasso7 picasso8 picasso9 picasso10 picasso11 picasso12 picasso13 picasso1 picasso2

prigorski.hr

video: Damir Špehar/Pixsell

Provjerite i ovo

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Prometne nesreće u Kenđelovcu, Križevcima i Rasinji – jedna osoba ozlijeđena

Koprivničko-križevačka policija izvijestila je o prometnim nesrećama koje su se dogodile tijekom četvrtka. Naime, nesreća …

božiću ususret

U nedjelju otvorenje izložbe Božiću ususret u Đurđevcu

Ove nedjelje, na treću adventsku, Udruga Peski Art Đurđevac, Muzej Grada Đurđevca i Turistička zajednica …