arhivska fotografija
arhivska fotografija

FOTO Županijski nogometni kup – osmina završnice: Žabnjani među osam

TOMISLAV RADNIK-GRANIČAR LEGRAD 3:1 (1:0)

SVETI IVAN ŽABNO-Igralište “Ivan Bastalec”. Gledatelja: 30. Sudac: Ivan Koprić (Križevci). Pomoćnici: Ivan Iveljić (Kamešnica) i Dejan Švagelj (Križevci).

STRIJELCI: 1:0 Kusobrak (42) 2:0 Markešić (55) 2:1 Baričić (72) 3:1 Kusobrak (82)

TOMISLAV RADNIK: Kump, Papa, Vršak, Sičaja, Selak (D. Mesar), Šantek (Benjak), Kusobrak (Tkalčec), Dubravec, Benković, Markešić, Vrbančić.
TRENER: Siniša Budja.

GRANIČAR: Ružić, Kosi, Grozdek, Ž. Mešnjak, Mikšić, Bokor, Paveli, Baričić, Juratović, Orehovec, B. Mešnjak.
TRENER: Domagoj Baričić.

CRVENI KARTON: Bruno Mešnjak (84 – udaranje suparničkog igrača u prekidu igre)

ŽUTI KARTONI: Benjak (Tomislav-Radnik), Ž. Mešnjak (Graničar) IGRAČ UTAKMICE: Dejan Kusobrak.

Žabnjani i Legrađani ogledali su se u kratkom vremenskom roku dvaput na tamošnjem igralištu, jednom u prvenstvu i u srijedu u kupu. U obje utakmice slavila je Budjina momčad. Danas je imala nešto jednostavniju zadaću, premda je i u prvenstvu uvjerljivo pobijedila 4:1, uz dva isključenja gostiju.

Ovaj puta je bilo nešto mirnije, ali daleko od toga da nije bilo uzbuđenja i, nažalost, pred kraj susreta i izgreda Brune Mešnjaka koji je besmisleno kod rezultata 3:1 za domaćine udario rukom u glavu u prekidu igre Stipu Sičaju. Sudac Koprić mu je, naravno, automatski pokazao crveni karton. Legrađani su u Sveti Ivan Žabno došli s jedanaestoricom igrača. Studentske i poslovne obveze otegotna su okolnost kada se igra tijekom tjedna i u ranijem terminu.

Žabnjani su, kao i u prvenstvu, propustili niz prigoda, a, mora se priznati da je u nekoliko navrata odlično intervenirao Graničarov čuvar mreže Ružić. U 42. minuti gostujuća obrana je, ipak, popustila. Odličan prodor domaćina, povratna lopta Dubravca prema Kusobraku koji je precizan za vodstvo Tomislava uoči velikog odmora.

Domaćini su i u drugi dio ušli angažirano s nakanom da što prije postignu i drugi pogodak i osiguraju pobjedu. Na 2:0 je preciznim udarcem u 55. minuti povisio Markešić i činilo se da će daljnji tijek utakmice biti “kao po loju” za Tomislav-Radnik. To se, međutim, nije dogodilo. Gosti su preko igrača-trenera Baričića smanjili na 2:1, vratar domaćina Kump je zatim krajnjim naporom uspio spasiti mrežu, a pogodili su, uz to, i gredu.

Pobjedu je osigurao svojim drugim pogotkom Kusobrak nakon protunapada i iznimno preciznog udarca žabnjanskog napadača desni donji kut Ružićevih vrata. 3:1 za Tomislav u više-manje korektnoj utakmici do opisanog nesportskog poteza B. Mešnjaka. Nije nam jasno, što mu je to trebalo.

Tomislav-Radnik je među osam momčadi u županijskom kupu. Od predstavnika križevačkog kraja može im se samo priključiti sponzorski imenjak iz Križevaca koji 17. listopada gostuje u Virju kod Podravca. Gornjoriječani su, podsjećamo, bez borbe predali utakmicu Tomislavu iz Drnja.

OSTALI REZULTATI: Koprivnica – Mladost S 5:1, Tomislav D – Gornja Rijeka 3:0 (bb), Tehničar – Graničar Đ 5:0, Mladost KP – Sloga 4:1, Drava PS – Borac 1:4, Podravac – Radnik Križevci (17.10.)

zabno8 zabno9 zabno10 zabno11 zabno12 zabno13 zabno14 zabno15 zabno16 zabno17 zabno4 zabno5 zabno6 zabno7 zabno18 zabno19 zabno20 zabno21 zabno22

mn/prigorski.hr
foto: žp

Provjerite i ovo

izložba gušani đurđevac (1)

Đurđevac ugostio 40-ak izlagača golubova gušana iz osam zemalja Europe

Đurđevac je ovaj vikend bio domaćin jedne od najvećih izložbi ptica. Riječ je o 19. …

Drnje plastični čepovi

Drnjanski HNS-ovci skupljali čepove za oboljele od leukemije i limfoma

Već tradicionalno, nekoliko godina za redom, Podružnica HNS-a Drnje, u suradnji s tamošnjom Ženskom inicijativom …