Izjava dana
Foto: G. Obran
Foto: G. Obran

[FOTO] Počela IT radionica za nezaposlene u Koprivnici // Odluče li se na pokretanje biznisa nakon završetka čeka ih 30.000 kuna potpore

Lindita Ristemi i Benjamin Balažin dvoje su od 30-ak mladih nezaposlenih Koprivničanaca koji su danas sudjelovali na besplatnoj IT radionici Koprivničkog poduzetnika. Riječ je o tzv. IT boot campu koji je dio projekta „PARTNERSTVO ZA SVE 2“ odobren za financiranje od Europske unije.

IT RADIONCIA KC PODUZETNIK (5)

Ideja je da se kroz IT boot camp omogući stjecanje vještina iz osnova programiranja, osnova poduzetništva te vještina uz koje se omogućava lakše i brže zapošljavanje.

Lindita Ristemi

– Završila sam srednju trgovačku školu i nadam se da ću kroz ovu radionicu steći dodatno obrazovanje i lakše naći posao. Nisam sigurna da bih krenula u samostalno otvaranje posla, nego bih se radije zaposlila negdje i to u uredu ako je moguće – kazala je L. Ristemi.

Njen kolega, B. Balažin već se okušao u programiranju, no unatoč tome došao je na radionicu jer se nada da će mu pomoći sa zapošljavanjem.

BENJAMIN BALAŽIN

– Završio sam elektrotehničku srednju školu. Nezaposlen sam dvije godine, a jedino sam radio kao trgovac nekih godinu dana. Nikada nisam radio u struci i nadam se da ću kroz ovo naći put do toga – kazao je.

Program je namijenjen mladim nezaposlenim osobama od 20 do 29 godina i to izvanrednim studentima, osobama koje aktivno traže posao, te osobama prijavljenima na HZZ-u, no na IT boot camp mogu se prijaviti svi zainteresirani i željni znanja bez obzira na dob, radni status.

MARTINA GOLČIĆ

– Ono što nas veseli jest što imamo priliku raditi s mladim ljudima koji trebaju ove vještine i koji nemaju vlastitih ideja pa se nadamo da će kroz ovih tri mjeseca ovdje nastati neke ideje i da će pronaći ono što dobro rade – kazala je Martina Golčić, direktorica KC poduzetnika.

Inače, sam projekt po završetku ima mogućnost dodjele 13 potpora po 30.000 kuna za one koji žele otvoriti svoj vlastiti posao. Na to se nadovezuju i potpore Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

IT RADIONCIA KC PODUZETNIK (3)

Projekt traje od 14. svibnja 2018. do 13. studenog 2020. godine, njegova ukupna vrijednost je 1.999.427,02 kuna od čega je sufinanciranje EU-a visokih 99,08 posto.

MIŠEL JAKŠIĆ

– Hvala svima koji su danas došli na ovaj boot camp i velike čestitke na ovom projektu koji će omogućiti 12 tjedana radionica u IT sektoru u kojem Hrvatska još uvijek ne radi dovoljno, a s druge strane nama to izuzetno odgovara jer se nadovezuje na otvaranje našeg inkubatora Kreativnih industrija – kazao je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

IT RADIONCIA KC PODUZETNIK (4) IT RADIONCIA KC PODUZETNIK (2)

go/prigorski.hr

Provjerite i ovo

Robert Anić/PIXSELL

Iz prodaje se povlači važan sastojak mnogih jela

Ministarstvo poljoprivrede u srijedu je izvijestilo potrošače da je s tržišta povučen austrijski povrtni temeljac …

vrijeme6

[VIDEO] Djelomice sunčano te iznadprosječno toplo

Djelomice sunčano te iznadprosječno toplo. Na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima povremeno povećana naoblaka, …