Izjava dana
Foto: Vž biskupija
Foto: Vž biskupija

[FOTO] Održali tradicionalni susret vodstva Caritasa Vž biskupije s roditeljima petero i više djece

Tradicionalni susret vodstva Caritasa Varaždinske biskupije s roditeljima petero i više malodobne djece održan je u subotu 5. siječnja u dvorani Pastoralnog centra Varaždinske biskupije, javljaju iz Biskupije.

Sve je okupljene roditelje i djecu na početku susreta srdačno pozdravio mr. Ante Šola, ravnatelj Caritasa Varaždinske biskupije, a prigodnim se riječima okupljenima obratio i mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup, ujedno i predsjednik Hrvatskog Caritasa. Podsjetio je kako smo prije koji dan proslavili Božić, ali ne samo kao događaj iz Betlehema otprije 2000 godina, već slavimo Božić koji se događa sada i danas.

susret_roditelji (5)

– Svako rođenje i svaki dolazak novog čovjeka na ovaj svijet je mali Božić. Zato čestitam svima vama koji imate pet i više Božića u svojim životima – to je pravi Božić koji se rađa u obiteljima i kojem se zaista radujemo – kazao je biskup.

Nakon pozdrava i uvodnih riječi uslijedilo je predavanje Branka Pagadura, voditelja bračnog i obiteljskog savjetovališta Varaždinske biskupije na temu “Kako danas osnažiti obitelj i ozdraviti obiteljske odnose snagom kvalitetne komunikacije”.

Na kraju susreta uslijedila je podjela slatkiša za djecu u samom Pastoralnom centru, nakon čega su se sudionici tradicionalnog susreta uputili u novi Caritasov centar na Banfici gdje su im podijeljeni prigodni paketi hrane, odjeće i igračaka za djecu.

susret_roditelji (6) susret_roditelji (8) susret_roditelji (11) susret_roditelji (18) susret_roditelji (25) susret_roditelji (27) susret_roditelji (29)

prigorski.hr

Provjerite i ovo

ika.hr

Povijesni susret katoličkih biskupa i episkopa Srpske pravoslavne Crkve: Duboko žalimo svaku nedužnu žrtvu bilo kojeg naroda, vjere ili političkog nazora iz naše nedavne prošlosti

Na poziv požeškog biskupa Antuna Škvorčevića, predsjednika Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog, u božićnom …

Foto: Grad Bjelovar

Bjelovarsko-bilogorski gradonačelnici i načelnici u novoj NUTS2 raspodjeli ne žele ići sa podravsko-prigorskim, zagorskim i međimurskim krajem

Poziv Europskog statističkog ureda (Eurostat) članicama Eurpske unije da do 1. veljače ove godine dostave …