gimnazijalci krizevci

FOTO Križevački gimnazijalci održali terensku nastavu u Ljubljani

Izvanučioničku nastavu učenici prvog razreda križevačke Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga održali su ovog utorka u Ljubljani u Hiši eksperimentov (Kuća eksperimenata).

Učenici su ovdje na zoran način upoznavali zakone fizike i svojstva materije. Samostalno su na objektima iskušavali djelovanje raznih fizikalnih sila, a na demonstraciji su vidjeli, među ostalim i djelovanje tekućeg dušika, čija je temperatura -196°C, koji je u nekoliko sekundi bananu pretvorio u čekić.

Demonstratorica je potom vrlo djelotvorno zabila banana-čekićem čavao u dasku. Ipak, najviše je zanimanja izazvalo ‘ležanje na čavlima’. Iako čavli nisu bili sasvim naoštreni, učenici i njihovi nastavnici rado su nekoliko sekundi iskusili vještinu indijskih fakira.

Ostatak dana učenici su se upoznavali s ljepotama Ljubljane, njene barokne povijesne jezgre s fontanom kranjskih rijeka, autora Francesca Robbe. Podsjetili smo učenike da se radi o djelu istog umjetnika čijim se oltarom svetog Križa ponose Križevci.

gimnazijalcigimnazijalci8gimnazijalci9gimnazijalci1gimnazijalci10gimnazijalci12gimnazijalci13gimnazijalci14gimnazijalci7gimnazijalci6gimnazijalci5gimnazijalci3gimnazijalci2gimnazijalci18gimnazijalci17gimnazijalci16gimnazijalci15

Zdenko Balog/prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

nogomet krizevci slatina 005

NOGOMET Slatina pobijedila Križevce u prvom poluvremenu

SLATINA-KRIŽEVCI 3:2 (3:0) Igralište Slatina, gledatelja 100, SUCI. Dražen Fejer, Tomislav Jeličić, Kristina Kostelac DELEGAT: …

suncana elektrana

Prikupljen potreban iznos za sunčanu elektranu u Križevcima

Na krovu Razvojnog centra i tehnološkog parka u Križevcima do početka jeseni će biti postavljena …