Izjava dana
Foto: V. Štefanek
Foto: V. Štefanek

[FOTO] Koprivnički planinari uživali u prvom ovogodišnjem pohodu

Planinari Hrvatskog planinarskog društva Bilo iz Koprivnice, njih 20-ak danas je organiziralo pohod na Bilogoru. Točnije, Anin i Stankov vrh. Riječ je o dva vrha koji spadaju među najviše točke Bilogore, odnosno sâm Stankov vrh i jest najviši vrh sa svoj 309 metara nadmorske visine.

Planinari Bilo (12)

– Cilj današnjeg pohoda bio je Anin vrh na 303 metra nadmorske visine gdje se nalazi naša nova planinarska kuća, koju smo dobili na poklon od jedne dugogodišnje članice i koju smo lani službeno i otvorili – rekla je Ksenija Kresl, tajnica HPD Bilo.

Pohod je počeo već oko osam ujutro. Okupljanje u je bilo u 7.45 na željezničkom kolodvoru Koprivnica odakle su vlakom stiglo do Koprivničkih Bregi te prohodali do Glogovca gdje im je bila prva stanka za kavu i udaranje žigova. Nakon toga uspon se nastavio do Planinarske kuće „Anin vrh“ gdje je bio duži odmor za ”gablec”, a potom se nastavilo do Stankovog vrha. Ukupno hodalo se oko 2 sata, a nakon toga, povratak je uslijedio preko Rajčevice i Bila (294 m) do PRC-a (KT3) s ukupno oko 3 sata hoda.

Planinari Bilo (5)

– Drago nam je da smo na pohodu imali i gosta iz Križevci, iz PD Kalnika jer je ovo naš tradicionalni pohod. Istovremeno, održavamo i puno radnih akcija pa se tako jednom mjesečno nađemo i uređujemo što god treba, oko kućice ili okoliša i sl. – objasnila je.

Na naš upit što kako osoba postaje planinar, tajnica HPD Bilo spremno je odgovorila: Dobra volja. Ipak, dodala je, uz to bi bilo dobro da ima štapove za hodanje, kvalitetne cipele te ruksak i posebno ”sa sobom na čisto da je psihofizički sposoban za takve aktivnosti”.

Planinari Bilo (1) Planinari Bilo (2) Planinari Bilo (3) Planinari Bilo (6) Planinari Bilo (8) Planinari Bilo (11) Planinari Bilo (13) Planinari Bilo (14) Planinari Bilo (15) Planinari Bilo (16) Planinari Bilo (17) Planinari Bilo (18)

vš/prigorski.hr

Provjerite i ovo

Foto: Grad Bjelovar

Bjelovarsko-bilogorski gradonačelnici i načelnici u novoj NUTS2 raspodjeli ne žele ići sa podravsko-prigorskim, zagorskim i međimurskim krajem

Poziv Europskog statističkog ureda (Eurostat) članicama Eurpske unije da do 1. veljače ove godine dostave …

Foto: V. Štefanek

[FOTO] Koprivnički gradonačelnik obišao radove na obnovi OŠ Braća Radić: Bilo je sitnih kašnjenja, no ostali smo u okviru roka

Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice zajedno sa svojom zamjenicom Melitom Samoborec, te Krešom Grgacom, ravnateljem Osnovne …