safarek12

FOTO Goran Šafarek i “Rijeke Hrvatske” u Križevcima

U Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice u Križevcima održano je zanimljivo predavanje sa projekcijama ‘Rijeke Hrvatske’. Pravi izbor za ovu opsežnu temu, sažetu u sintagmu ‘nepoznato o poznatome’ bio je koprivnički putopisac, aktivist zaštite prirode i vrstan poznavalac prirodnog, a posebno slatkovodnog blaga Hrvatske, Goran Šafarek.

safarek11

Ovim atraktivnim predavanjem, kojeg je domaćin Gradska knjižnica Franjo Marković, u suradnji s Udrugom P.O.I.N.T., zaključen ciklus događanja vezanih uz Mjesec hrvatske knjige, te putopisnog festivala Pinklecfest.

Autor je nekoliko reprezentativnih monografija, poput ‘Rijeke Hrvatske’, ‘Ušće Mure – hrvatska Amazona’, ‘Drava – koprivnička Podravina’, od kojih su neke nastale u suradnji sa križevačkim izdavačem Veda.

Sudjelovao je u znanstvenim ekspedicijama na svim kontinentima, no uvijek se s ljubavlju vraćao u domovinu, kako bi s novim žarom istraživao geomorfološke posebnosti, kao i faunu i floru hrvatskih rijeka. Sve je hrvatske rijeke ne smao istražio, posjetio i fotografirao, nego i preronio, pa smo imali prilike, među inim, vidjeti i atraktivne fotografije Plitvičkih jezera ispod površine vode.

Predavanje je pobudilo veliko zanimanje Križevčana, a žive slike, fotografije i crteži, približili su ljepote i atraktivne krajolike kraških i panonskih rijeka.

safarek safarek1 safarek2 safarek3 safarek4 safarek5 safarek6 safarek7 safarek8 safarek9

Zdenko Balog/prigorski.hr

Provjerite i ovo

Foto: G. Obran

Kešer u Koprivnici: Odbijanje naših amandaman na županijski proračun ćemo prijaviti Ministarstvu uprave

Mladen Kešer, predsjednik SDP-a Koprivničko-križevačke županije danas je u društvu Slavka Špoljarića, predsjednika SDP-a Općine …

paradaro1

[FOTO/VIDEO] REVIJA U SLICI “Paradaro svijet” i Frizerski salon “Nikolina”

Na 8. Reviji u slici u Vrbovcu predstavio se “Paradaro svijet” – kreativni kutak u kojemu možete …