graso massimo sars

EKSKLUZIVNO Doznajemo tko će nastupiti na ovogodišnjoj 50. Picokijadi u Đurđevcu

U Đurđevcu – gradu Picoka od 29. lipnja do 1. srpnja 2018. godine održat će se tradicionalna turistička manifestacija koja se održava svake godine, kao spomen na legendarnu obranu Đurđevčana od napada Turaka.

Na ovogodišnjoj jubilarnoj 50. Picokijadi posjetitelji će imati priliku uživati u tradiciji, kulturi, običajima i oživljenoj povijesti, degustirati tradicionalna podravska jela, doživjeti podravsku gostoljubivost, pozdraviti đurđevačke deve, ali i pogledati spekatularnu izložbu Pabla Picassa.

picasso durdevac

U višednevnom programu sudjelovat će više od 2500 članova mnogobrojnih udruga, organizacija, institucija i kreativaca iz cijele Hrvatske, a centralni dio manifestacije i ove godine će biti scenski spektakl ‘Legenda o Picokima’, koji oživljava legendarnu povijesnu pobjedu nad Turcima kroz impozantne scenske, audiovizualne i pirotehničke efekte. Ove će godine prema najavama organizatora biti uprizorena najspektakularnija ‘Legenda o Picokima’.

picokijada

Za glazbeni spektakl bit će zadužen pjevač Petar Grašo, koji će nastupiti 29. lipnja. U subotu će atmosferu do usijanja podizati Massimo,  a u nedjelju će posjetitelji moći uživati uz Tamburaški orkestar HRT-a i Đurđevčice, a koncert će održati i grupa S.A.R.S.

koncert durdevac

prigorski.hr

foto: prigorski.hr/Zdenko Balog

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

hecimovic

Đurđevac ima svjetsko zlato – veliki uspjeh đurđevačkog fotografa Ivana Hećimovića

U organizaciji FIAP-(The International Federation of Photographic Art), najpoznatije međunarodne fotografske organizacije, član Foto-kino kluba …

veronika drljacic

Veronika Drljačić druga na prvenstvu Hrvatske za mlađe juniorke

U organizaciji AK Sloboda u Varaždinu je u subotu počelo Pojedinačno atletsko prvenstvo Hrvatske za …