glavurtic edit

Edit Glavurtić, akademska slikarica poručila iz Vrbovca: “Život je lijep”

Edit Glavurtić, akademska slikarica iz Zagreba predstavila se ljubiteljima likovne umjetnosti u Vrbovcu ciklusom pod nazivom „Život je lijep“.

Autorica priča priču vodeći nas kroz sva četiri godišnja doba: od razigranog proljeća, do letargičnog ljeta, od bogate jeseni do tihe zime. Svaka od 30-tak izloženih slika (ulja na kaširanom kartonu) priča svoju priču i veliča ljepotu života. I svaka slika – priča za sebe poručuje: Život je lijep.

glavurtic3

-Život možemo sami osmisliti i sami ga moramo učiniti da nam bude lijep- ističe umjetnica Glavurtić i dodaje: Sjećanje na djetinjstvo je neiscrpna tema. To je vrijeme kad je sve bilo jednostavno, jer koliko god imamo godina, od djetinjstva se ionako ne možemo udaljiti.

glavurtic1

Slika su joj sugestivne. S njima se posjetitelji poistovjećuju, kao da je to njihov doživljaj. Narativna komponenta je snažno izražena u ovom likovnom rukopisu.

glavurtic2

Istaknuti treba da je slikarica Edit Glavurtić 20 godina na likovnoj sceni. Godine 1988. diplomirala je na Akademiji likovnih akademiji u Zagrebu u klasi prof. Đure Sedera. Od 1990. živi u Beču gdje stječe titulu magistre umjetnosti, a od 2003. ponovo je u Zagrebu. O njezinom likovnom doprinosu pisali su likovni kritičari Stanko Špoljarić, Vlado Rizmondo i Slavica Gabout.

Slikarica Glavurtić je prije 10 godina izložbom slika iz ciklusa „Anđeli „ i otvorila Malu galeriju Pučkog otvorenog učilišta, što su Vrbovčani i zapamtili.

glavurtic

Izložbu „Život je lijep“ otvorio je Robert Đuranec, zamjenik gradonačelnika grada Vrbovca. Ovaj likovni događaj dio je programa obilježavanja Dan grada Vrbovca, Dana župe Sv. Vida, Dana obrtnika Vrbovca i Dana I Osnovne škole.

Dragan Vicković/prigorski.hr

Provjerite i ovo

Damir Špehar/PIXSELL

Bjelovar: Dodijeljene plakete Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama

Na svečanoj sjednici Gospodarskoga vijeća HGK-a Županijske komore Bjelovar dodijeljene su plakete Zlatna kuna najuspješnijim …

Foto: G. Obran

Danas počela podjela božićnica koprivničkim umirovljenicima, a jedan gradski vijećnik predlaže isto i za djecu

Jutros je počela podjela božićnica kopriviničkim umirovljenicima koja će trajati do kraja ovog tjedna. Oko …