Izjava dana
obilazak udruga đu (1)

Đurđevački gradonačelnik: U izradi je projekt kojim će se osigurati potreban prostor za rad udruga

Kako Grad Đurđevac trenutno radi na pripremi projektnog prijedloga kojim bi se osigurao i uredio prostor za udruge s područja grada, gradonačelnik Hrvoje Janči ovu priliku iskoristio je kako bi obišao prostore u kojima djeluje Udruga žena s bolestima dojke Narcise Đurđevac, Gradsko društvo Crvenoga križa Đurđevac i Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac.

obilazak udruga đu (3)

– Gradsko društvo osoba s invaliditetom Đurđevac broji oko 600 članova s područja grada i sedam okolnih općina. Sudjelujemo na brojnim sportskim natjecanjima čemu svjedoče brojni odlični rezultati i osvojene nagrade, a našim korisnicima pružamo brojne socijalne usluge kao što su osobni asistenti, te provodimo nekoliko EU projekata – rekla je Mirjana Šandor iz Gradskog društva osoba s invaliditetom Đurđevac. Dodala je kako s obzirom na razvoj i rast Društva, ali i mali dotrajali prostor u kojem se trenutno nalaze, vesele se ovom projektu te novim prostorima koji će napokon omogućiti njihovim korisnicima zajedničko okupljanje i provođenje radionica.

Zbog realizacije projekta prirodne baštine uskoro se kreće s kompletnom obnovom, uređenjem i opremanjem stare zgrade Prekršajnog suda u cilju stvaranja glavne turističke info točke ovog dijela Podravine s budućim uredima Turističke zajednice, ugostiteljskim sadržajima te modernom, interaktivnom prezentacijom Đurđevačkih pijesaka.

obilazak udruga đu (4)

Zbog realizacije projekta prirodne baštine iz zgrade će se iseliti i Udruga žena s bolestima dojke Narcise Đurđevac te Gradsko društvo Crvenoga križa Đurđevac.

– Grad je u pripremi projekta kojim bi se osigurao moderan i multifunkcionalan prostor u kojem će udruge održavati svoje aktivnosti. Želimo imati spreman projekt kako bi se među prvima prijavili kad se raspiše natječaj. Svjesni smo problema nedostatka prostora za udruge stoga će ovaj projekt biti odlično rješenje koje će zadovoljiti potrebe za prostorom više udruga. Prijavitelj će biti upravo udruge u partnerstvu s Gradom – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

vrijeme

Evo kakvo vrijeme nas očekuje u petak

Pretežno oblačno s kišom, na Jadranu ponegdje obilnijom uz grmljavinu. U gorju snijeg uz stvaranje …

groblje

Majka traži istinu: Zbog propusta mrtvozornika koji nije na vrijeme napravio obdukciju – tuži državu Europskom sudu

Očajna majka već tri godine traži istinu o smrti 19-godišnjeg sina. Zbog propusta mrtvozornika – …