Izjava dana
Picassova slika

Đurđevac: Picassova izložba u cijelosti će se financirati od sponzorstava i prodanih ulaznica

Na 4. sjednici Gradskog vijeća vijećnici su jednoglasno dali suglasnost ravnateljici muzeja Editi Janković Hapavel za potpis ugovora kako bi Đurđevac iduće godine bio domaćin atraktivne izložbe Pabla Picassa, jednog od najvećih umjetnika 20. stoljeća.

durdevac4

Još prošle godine prilikom posjeta slovenskoj Lendavi dogovorili smo kulturnu suradnju oko razmjene aktualnih izložbi koje se održavaju u Lendavi s obzirom da oni redovito organiziraju izložbe slavnih svjetskih umjetnika- rekao je predsjednik vijeća Željko Lacković.

durdevac1

Grafike Picassa krasit će galeriju Muzeja Grada Đurđevca u trajanju od 15. travnja do 30. rujna 2018. godine, a izložba obuhvaća više od stotinu radova. Osim Picassovih grafika bit će izloženi i radovi svjetski poznatih umjetnika Andyja Warhola, Antonija Tàpiesa, Henryja Moorea, Victora Vasarelya, Eduarda Paolozzia i drugih.

S obzirom na veliki interes javnosti za bogato i raznovrsno stvaralaštvo jednog od najvećih svjetskih slikara očekuje se da će izložba iz privatne zbirke Richarda H. Mayera zabilježiti i rekordan broj posjetitelja, ali i rekordan broj sponzora. Očekujemo da će se troškovi izložbe u cijelosti pokriti od sponzorstava i prodanih ulaznica- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Muzej je za izložbu dobio i preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja koja je uz pozivnicu poslana svim osnovnim i srednjim školama, pa se očekuje i veliki broj organiziranih školskih dolazaka- istaknuo je predsjednik vijeća.

durdevac3

Ova izložba bit će još jedan atraktivni kulturni sadržaj koji će obogatiti turističku ponudu Grada Đurđevca, a važno je naglasiti i da je ova izložba samo početak bogatog programa pripremljenog za posjetitelje povodom obilježavanja 50. obljetnice Picokijade i 10. obljetnice od dobivanja znaka Europske destinacije izvrsnosti.

durdevac2

prigorski.hr

fah

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

poljoprivreda

Zagrebačka županija povezuje poljoprivrednike

S ciljem intenziviranja suradnje, razvoja dijaloga i organiziranja/udruživanja ekoloških proizvođača, mladih poljoprivrednika i proizvođača voća, …

festival pjevaca

Umirovljenici oduševili žiri i publiku na 16. Festivalu pjevača „50+“

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, u organizaciji Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica …