domaci sapun

Đurđevac: Mali i veliki izrađivali domaći sapun u sklopu akcije Ruke peri, zdravlje čuvaj

ĐURĐEVAC – U okviru građanske akcije Ruke peri, zdravlje čuvaj održano je predavanje o važnosti higijene i zdravlja za zainteresirane građane i članove Udruge Mali princ koje je održala studentica medicine i volonterka udruge Anamarija Potkonjak.

Na početku druženja predsjednica udruge Kristinka Štefan predstavila je građansku akciju koja se provodi od 01. rujna do 15. listopada, a nakon toga je uslijedilo predavanje gdje su sudionici dobili informacije kako pravilno prati ruke, koje su opasnosti ako se ne vrši pravilna i redovita higijena, koje se bolesti prenose nečistim rukama te kakva bi trebala biti naša prehrana da bi što bolje očuvali svoje zdravlje.

Tijekom ovog tjedna u prostoru Udruge Mali princ također su održane i radionice izrade sapuna s djecom osnovnoškolskog uzrasta, Udrugom žena grada Đurđevca i Udrugom žena s bolestima dojke Narcise Đurđevac. Zajedno su izradili stotine sapuna različitih mirisa, boja i oblika te su oslikali male poruke na temu zdravlja i higijene koje će se pakirati uz sapune.

Sapuni nastali na ovim radionicama dijeliti će se građanima na štandovima na trgu početkom listopada, a s ciljem podizanja svijesti o važnosti higijene kao prevenciji zaštite zdravlja.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

vjernici

Župan Koren i zamjenici održali tradicionalni prijem za predstavnike vjerskih zajednica

U Domu za starije i nemoćne osobe u Koprivnici, u ponedjeljak 22. siječnja koprivničko-križevački župan …

stjepan jembrek

50 IM JE GODINA TEK Radio klub Križevci slavi lijepu obljetnicu

Pedeset nam je godina tek! – rekao nam je ponosno Stjepan Jembrek, popularni Štef. Naime, …