bauwerk

Đurđevac: Dobrodošlica za Bauwerk Boen grupaciju

Gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković sastao se s predsjednikom Uprave tvrtke Bauwerk Boen Klausom Brammertzom, izvršnim direktorom Christianom Kochom i Tomislavom Mirovićem prokuristom hrvatske tvrtke koja je preuzela poslovanje od dosadašnjeg vlasnika.

Novi vlasnici naše glavne drvno-prerađivačke tvrtke u gradu predstavili su namjeravana ulaganja u proizvodni pogon s ciljem višestrukog podizanja količine proizvedenih visoko kvalitetnih drvenih podnih podloga.

Investitori su u razgovoru naglasili da će u cijelosti modernizirati proces proizvodnje ulaganjem u potpuno nove proizvodne linije, pilanu i kotlovnicu.

Investicija se realizira u dvije faze, a proizvodni proces će se odvijati na znatno sigurniji način, najavljena su i nova zapošljavanja uz naglasak na to da investitor cijeni vještine zaposlenih, te se napušta praksa minimalnih plaća koje bi sada trebale biti više od prosječnih u drvnoj industriji.

Grad je stavio na raspolaganje investitorima sve potrebne resurse, predložena je i suradnja na pojedinim konkretnim područjima, te je investitoru ukazano na potencijal obrazovanja novih mladih kadrova kroz uvođenje drvno- prerađivačkih programa u Strukovnu školu Đurđevac.

Lacković je ocijenio ovu investiciju kao najljepši dar za Božić gradu i zaposlenicima tvrtke koji će već ove godine primiti božićnicu od novog vlasnika, a novi vlasnik je iskazao posebnu društvenu i socijalnu osjetljivost iskazujući želju za darivanjem štićenika Udruge Mali princ koji su s oduševljenjem prihvatili ovu inicijativu.

Od danas će najveća drvna industrija na području Đurđevca nositi naziv Bauwerk Boen.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

23.01.2018., Bjelovar - Specijalisticki sajam u okviru Dana poslova u turizmu odrzan je u skolsko-sportskoj dvorani. Specijalisticki sajmovi namijenjeni su ucenicima osnovnih i srednjih skola u cilju predstavljanja i popularizacije turisticko-ugostiteljskih zanimanja, a sajam potice Ministarstvo turizma. 
Photo: Damir Spehar/PIXSELL

VIDEO Bjelovar: Održan specijalistički sajam za učenike u sklopu Dana poslova u turizmu

Specijalistički sajam u okviru Dana poslova u turizmu održan je u školsko-sportskoj dvorani u Bjelovaru. …

Patrik Maček/Pixsell

Plenković s predstavnicima hrvatske manjine u Republici Srbiji

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas, u Banskim dvorima, s predsjednikom Hrvatskog …