svinja izlozba

DRŽAVNA STOČARSKA IZLOŽBA SVINJA Brojne nagrade otišle u Velike Sesvete, Finčevec, a šampinsko grlo je iz Preloga

Na 26. Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu u Gudovcu u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije proteklog vikenda održana je državna stočarska izložba na kojoj su sudjelovali uzgajivači svinja. Komisija je odlučila da šampionsko grlo bude nerast pasmine pietren uzgajivača Stjepana Belića iz Preloga.

Kod nerasta pasmine landras prvo mjesto pripalo je uzgajivaču Branko Dulikraviću iz Velikih Sesveta, drugo Mariju Biškupu iz Predavca, dok je treće mjesto otišlo u Lijevu Luku kod Siska, Matiji Jurišanecu.

U kolekciji nazimica pasmine landras prvo mjesto je otišlo u Finčevec, uzgajivaču Ivici Kosu. Drugo mjesto osvaja uzgajivač Branko Dulikravić iz Velikih Sesveta, a treće Mladen Forjan iz Laminca.

Kod nerasta terminalne pasmine prvo mjesto osvaja uzgajivač Stjepan Belić iz Preloga, drugo Mladen Čižmešinkin iz Novog Virja i treće Milorad Rebić iz Bjelovara.

Kod nerasta pasmine crna slavonska prvo mjesto pripalo je Bilogori obrtu, vlasnika Nikole Dulikravića iz Velikih Sesveta, drugo mjesto Nedjeljku Žigiću iz Tomašanaca, a treće mjesto Tomici Pleša iz Malog Rastovca.

Kod rasplodnih krmača pasmine crna slavonska prvo mjesto je pripalo Nedjelju Žigiću. Drugo mjesto osvojila je krmača Bilogore obrta iz Velikih Sesveta, a treće Antona Golubovića iz Đuriča kod Vinkovaca.

Nagrade je uzgajivačima uručio ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać.

svinja4 svinja5svinja6 svinja7 svinja8 svinja9 svinja10 svinja11 svinja12 svinja13svinja14 svinja15

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

danijela glavosek

Nezavisna Danijela Glavosek Kovačić stavlja u mirovanje mandat u koprivničkom Gradskom vijeću

KOPRIVNICA – Danijela Glavosek Kovačić, nezavisna vijećnica Gradskog vijeća Grada Koprivnice na današnjoj konferenciji za …

IMG_0059

Tvrtka Kolor Granit proslavila 11. rođendan // Vitomir Mijić: Bez svesrdne pomoći, tolerancije i razumijevanja supruge Katarine i djece ne bih bio tako uspješan

Kolor Granit tvrtka je koja postoji od 2007. godine, a danas je svečano proslavila 11 …