Izjava dana
dom1

DRUGI ROĐENDAN DOMA SENIOR CARE U KRIŽEVCIMA Dom je nakon odjela za Alzheimer dobio i novu kuhinju

Posjetili smo Dom za starije i teško bolesne odrasle osobe Senior Care – Dom sv. Marko Križevčanin u Križevcima koji će u svibnju proslaviti svoj drugi rođendan. Razgovarali smo s ravnateljicom Doma Sandrom Brkić.

– Prve korisnike smo primili prije dvije godine, a dom je kapaciteta oko 100 korisnika. U ovom trenutku je popunjeno pola kapaciteta, a otvorili smo i novi odjel za oboljele od Alzheimera i ostalih demencija u koji se može smjestiti 18 korisnika. Taj projekt smo realizirali prošle godine, jer smo prepoznali potrebu smještaja oboljelih osoba od Alzheimera.

Ravnateljica Sandra Brkić
Ravnateljica Sandra Brkić

Ti ljudi imaju malu mogućnost za smještaj, a domovi koji imaju te odjele su izuzetno skupi zbog individualnog pristupa i povećanog broja osoblja – rekla je uvodno Sandra Brkić i dodala kako je trenutno u Domu oko pola korisnika s područja Koprivničko-križevačke županije, a ostali su s područja Zagrebačke županije, Zagreba, te iz Dalmacije, Slavonije i ostalih krajeva Hrvatske.

dom11

– Cijene Doma su se korigirale i kreću se od 3750 kuna. Bračnim parovima dajemo popust, ali popust dajemo i korisnicima koji žele smještaj u istoj sobi. S obzirom da je Dom vrhunski uređen i opremljen, nalazi se na odličnoj lokaciji i pruža visoku razinu usluge i smatram da su cijene smještaja prihvatljive. U Domu je praktički još sve novo, a od ovog mjeseca u Domu imamo i novu kuhinju. U kuhinji nudimo zdrava jela po domaćoj recepturi, hrana je izvrsna i naši korisnici su prezadovoljni. Formirat ćemo i komisiju za jelovnik u kojoj će sudjelovati po jedan od korisnika svaki mjesec i predlagati što će se
kuhati – kazala je Sandra Brkić.

dom8

Ravnateljica je napomenula kako trenutno u Domu ima 20 zaposlenih – Od toga je 11 medicinskog osoblja, a ostala radna mjesta odnose se na socijalnu radnicu, fizioterapeutkinju, kuharice, spremačice, pralju i domara. Odličan je timski rad i svi djelatnici su sa iskustvom – istaknula je osvrnula se
na sadržaje koji se organiziraju u Domu.

dom9

– Često organiziramo edukativne i kreativne radionice s korisnicima Doma, organiziramo razne posjete, surađujemo s dječjim vrtićima i školama i velečasnim Stjepanom Sovičekom koji nam predvodi mise. Imali smo nedavno i jedna pjevački sastav u Domu. Trudimo se organizirati razna druženja, a imamo i indvidualne i grupne vježbe s fizioterapeutom, kao i sportsko-rekreacijske aktivnosti. U sklopu Doma djeluje kafić i frizerski salon, a planiramo i ustanovu za Medicinu rada – kazala je.

dom13

– Vlasnik Doma je Karl Schmidt i on se je cijeli dao u taj projekt koji je prvi u nizu takvih domova u Hrvatskoj. Dom je rađen u jednoj razini, nema stepenica ni prepreka, široki su hodnici, prostrane su sobe i koliko znam jedini je ovakav objekt za smještaj starijih osoba u Hrvatskoj.

dom14

Sobe imaju više od 20 kvadrata i svaka soba ima svoju kupaonicu, sanitarni čvor, televizor SOS dojavni sustav, telefon, internet te izlaz na unutrašnje dvorište.

dom16

Budućim korisnicima je zasigurno zanimljivo za čuti da imamo mogućnost i privremenog smještaja za rehabilitaciju ili smještaj preko ljeta. Svi zainteresirani nas za sve informacije mogu kontaktirati na 091/2007-260 – rekla je na kraju razgovora ravnateljica Sandra Brkić.

dom6

Nakon razgovora s ravnateljicom razgovarali smo i s Katarinom Pukec, korisnicom Doma koja nam je posebno pohvalila novu kuhinju.

Katarina Pukec
Katarina Pukec

– Hvala našoj šefici koja se žrtvovala za kuhinju. Svi smo zadovoljni s kuhinjom i kuharicama, a jako volimo jesti čušpajze i sve sa žlicom. Sviđa mi se što nas kuharice dođu posjetiti tijekom dana i pitaju nas treba li nam nešto – rekla je Katarina Pukec, a mi smo zabilježili i nekoliko fotografija – slobodno se naluknite!

dom4dom7dom10dom12dom20dom18dom15

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

vrijeme

Pretežno sunčano i vruće

Pretežno sunčano i vruće, a lokalno je moguć jači razvoj oblaka uz poneki pljusak i …

Duško Marušić/Pixsell

Kristijan Kancelar slavodobitnik 43. Trke na prstenac

BARBAN – Kristijan Kancelar slavodobitnik je 43. Trke na prstenac. Prijelazni štit i osobni poklon …