devcic

Do kraja godine obnovljena radiologija, magnetna rezonanca u funkciji s prvim danom siječnja

U bolničkom sustavu, počevši od financiranja i načina trošenja novca postoje određena naučena ponašanja koja su višedesetljetna i treba ih korak po korak ispravljati uz održavanje kvalitete postojeće usluge. U Hrvatskoj za 780 eura po glavi stanovnika građani dobivaju istu uslugu koju u Njemačkoj dobivaju za 3500 eura. Tu leži dio problematike generiranja duga. Nedovoljna su izdvajanja za zdravstveni sustav – poručio je dr. Mato Devčić.

U koprivničkoj Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek u tijeku je nekoliko projekata. Jedan od najznačajnijih je projekt izgradnje, rekonstrukcije i opremanja dnevnih bolnica, piše glaspodravine.hr.

Iduće godine počinje izgradnja dnevnih bolnica

– Završili smo postupak javne nabave opreme vrijedan 13,5 milijuna kuna te je u tijeku isporuka te opreme. U tijeku je i izdavanje građevinske dozvole i priprema javnog natječaja za građevinske radove u vrijednosti 20 milijuna kuna, a završetak tog natječaja i potpisivanje ugovora s budućim izvođačem radova očekujemo do kraja ove godine. Tako da bi 2019. godina bila godina radova što se tiče projekta dnevnih bolnica – objasnio je dr. Mato Devčić, ravnatelj Bolnice, danas, u četvrtak, na konferenciji za medije.

Energetska obnova čeka i centralnu zgradu

Dodao je i da su u veljači ove godine prema Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ministarstvu graditeljstva aplicirali i projekte energetske učinkovitosti koji obuhvaćaju zgradu paviljona fizikalne medicine i rehabilitacije, psihijatrije i neurologije te praonice rublja ukupne vrijednosti 16 milijuna kuna. Energetska obnova čeka i centralnu zgradu, a Devčić objašnjava da je u tijeku priprema za apliciranje na natječaj Fonda pri čemu je vrijednost koju će aplicirati 44 milijuna kuna. Uz to, Devčić ističe da do prosinca ove godine očekuju i završetak adaptacije dijela prostora odjela za radiologiju namijenjenog smještaju uređaja za magnetnu rezonancu, a uređaj će biti stavljen u funkciju s prvim danom iduće godine.

Dinamika zapošljavanja specijalizacija je zadovoljavajuća

– Prošle su dvije godine otkako je ova administracija preuzela Bolnicu. Ovakvim osvješćivanjem o aktualnostima u Bolnici želimo pokazati angažiranost i zainteresiranost ove uprave da se napravi značajan pomak i što se tiče infrastrukture bolnice, ali i organizacije i procesa rada u Bolnici. Nadam se da će u narednim godinama građani osjetiti ove učinke – kazao je Devčić.

Napomenuo je da nikada nije zadovoljan i to je ono što ga tjera naprijed.

– U bolničkom sustavu, počevši od financiranja i načina trošenja novca postoje određena naučena ponašanja koja su višedesetljetna i treba ih korak po korak ispravljati uz održavanje kvalitete postojeće usluge. U Hrvatskoj za 780 eura po glavi stanovnika građani dobivaju istu uslugu koju u Njemačkoj dobivaju za 3500 eura. Tu leži dio problematike generiranja duga. Nedovoljna su izdvajanja za zdravstveni sustav. Puno je toga čime možemo biti nezadovoljni, ali u ovome kontekstu možemo biti zadovoljni – poručio je Devčić i napomenuo da je unatoč općenitom nedostatku i odlasku zdravstvenog kadra, dinamika zapošljavanja specijalizacija u koprivničkoj Bolnici zadovoljavajuća.

Dugovanje bolničkog sustava prema veledrogerijama

Osvrnuo se i na problematiku dugovanja bolničkog sustava prema veledrogerijama te tvrdi da dug državnih bolnica u ukupnom dugu iznosi 60 posto, a općih 40 posto.

– U fokusu su nam dugovanja preko 365 dana za našu Bolnicu, koja iznose 5,4 milijuna kuna. To je dinamika koja je na godišnjoj razini i u prošloj i u godini prije toga postojala, sada je nešto manja – istaknuo je Devčić i naglasio da s obzirom na dinamiku dobave lijekova i stanja u skladištu, sustav je stabilan.

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

klostar podravski

Koren i suradnici obišli infrastrukturne projekte u Općini Kloštar Podravski

Koprivničko-križevački župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić te ostali suradnici, u …

vrijeme133

Pretežno sunčano

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti mjestimice uz promjenljivu naoblaku. Ujutro tek ponegdje magla i sumaglica uz …