Hrvoje Jelavić/Pixsell
Hrvoje Jelavić/Pixsell

Djeci s područja Općine Preseka besplatni udžbenici i radne bilježnice?

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ove godine daje novac iz gradske blagajne za kupnju udžbenika u drugim gradovima, objavio je rtl.hr.

Za Grad Petrinju izdvojit će više od 921 tisuće kuna. Općinu Veliko Trgovišće gotovo 300 tisuća kuna. Za općinu Vrbanja 121 tisuća, a Općina Drenovci dobiva 145 tisuća te Općina Gunja 177 tisuća kuna. Također će pomoći u nabavi knjiga učenicima iz Hrvatske Kostajnice, a na popisu se s 33.820,00 kuna našao i Grad Vrbovec.

Na svojoj Facebook stranici oglasio se vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj te je objavio kako Bandić ne plaća knjige Vrbovcu, već se vjerojatno sredstva odnose na Općinu Preseka koja je dio I. vrbovečke Osnovne škole.

Kontaktirali smo načelnika Općine Preseka Nikolu Kožara kako bi nam pojasnio zavrzlamu oko besplatnih udžbenika.

nikola kozar

-Općinsko vijeće Općine Preseka na svojoj 7. sjednici održanoj 13. lipnja 2018. godine donijelo je Odluku o sufinanciranju udžbenika za sve učenike koji pohađaju Područnu školu Preseka.

Sva djeca će dobiti set osnovnih udžbenika, a na roditeljima je samo da nabave radne bilježnice. Udžbenici su sufinancirani od strane Zagrebačke županije i Općine Preseka. To što je Grad Zagreb osigurao, vjerojatno se odnosi za radne bilježnice, ako je tako, hvala mu na tome- poručio je Nikola Kožar.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

gorivo

Od ponoći ista cijena benzina i dizela

Od ponoći je benzin jeftiniji za 2 lipe, dok je dizel poskupio za 3 lipe, …

Damir Špehar/PIXSELL

Bjelovar: Dodijeljene plakete Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama

Na svečanoj sjednici Gospodarskoga vijeća HGK-a Županijske komore Bjelovar dodijeljene su plakete Zlatna kuna najuspješnijim …