Izjava dana
Državno odvjetništvo

Direktori đurđevačke tvrtke optuženi za nekoliko kaznenih djela

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana (1953. i 1955.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza ili carine i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Optužnicom se okrivljenike tereti da kao direktori trgovačkog društva u Đurđevcu, od siječnja 2010. do studenog 2011. godine, nisu novac ostvaren poslovanjem društva i uplaćen od korisnika usluga društva evidentirali kao prihod društva već su njime plaćali troškove učinjene svojim kreditnim karticama i koristili ga za druge vlastite potrebe te podizali gotovinu i zadržavali je za sebe, čime su se protupravno okoristili za više od 1.400.000,00 kuna.

Prvookrivljenika se tereti da nije prijavio poreznoj upravi ostvarene prihode društva čime je izbjegao plaćanje poreza na dodanu vrijednost i poreza na dobit u iznosu većem od 1.000.000,00 kuna, kao i da je vodio poslovne knjige društva tako da je otežana preglednost poslovanja i imovinskog stanja te da je uništio poslovne knjige koje je bio u obvezi čuvati.

prigorski.hr

fah

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

Ivica Galović/PIXSELL

Nekoliko osoba ozlijeđeno u slijetanju autobusa na autocesti A3

Prometna nesreća dogodila se na autocesti A3 kod Novske u smjeru Slavonskog Broda. U slijetanju …

Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Policija na autocesti A1 zaplijenila oko 300 kilograma marihuane

Policijska uprava karlovačka na konferenciji za medije izvijestila je kako je u srijedu na autocesti …