Izjava dana
Državno odvjetništvo

Direktori đurđevačke tvrtke optuženi za nekoliko kaznenih djela

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana (1953. i 1955.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza ili carine i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Optužnicom se okrivljenike tereti da kao direktori trgovačkog društva u Đurđevcu, od siječnja 2010. do studenog 2011. godine, nisu novac ostvaren poslovanjem društva i uplaćen od korisnika usluga društva evidentirali kao prihod društva već su njime plaćali troškove učinjene svojim kreditnim karticama i koristili ga za druge vlastite potrebe te podizali gotovinu i zadržavali je za sebe, čime su se protupravno okoristili za više od 1.400.000,00 kuna.

Prvookrivljenika se tereti da nije prijavio poreznoj upravi ostvarene prihode društva čime je izbjegao plaćanje poreza na dodanu vrijednost i poreza na dobit u iznosu većem od 1.000.000,00 kuna, kao i da je vodio poslovne knjige društva tako da je otežana preglednost poslovanja i imovinskog stanja te da je uništio poslovne knjige koje je bio u obvezi čuvati.

prigorski.hr

fah

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

Nel Pavletić/PIXSELL

TRAGEDIJA U BOLNICI Jedan poginuli i 16 ozlijeđenih u požaru Psihijatrijske bolnice

Jedna je osoba poginula, a šesnaestero nih je ozlijeđeno u požaru koji je danas oko …

policija

Od strujnog udara preminuo 52-godišnjak u silosu

Policijska uprava sisačko-moslavačka izvijestila je kako je u četvrtak oko 19 sati u Kolodvorskoj ulici …