kralj

Denis Kralj: Želimo brendirati vrbovečke proizvode i poljoprivrednike pod nazivom “Kaj su jeli naši stari”

Vijećnik Damir Fašaić (HDZ) na prošlotjednoj sjednici vrbovečkog predstavničkog tijela javio se za riječ pod aktualnim satom.

-Općina Dubrava je formirala Poljoprivrednu zadrugu. Mislim da se može učiniti dobro za poljoprivrednike i da ih se treba okupiti u zadrugu. Dio natječaja u ruralnom razvoju je potencirao udruživanje i povezivanje poljoprivrednika. Imate li ideju za udruživanje poljoprivrednika i osnivanje zadruge i povezivanje sa županijskim centrom za voće i povrće,  ali i s Podravkom?- upitao je Fašaić.

fasaic

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj rekao je kako postoji i bolja ideja od objavljene iz Dubrave. – Mislimo zaštiti proizvode i proizvođače s našeg područja pod brendom “Kaj su jeli naši stari”. Našim proizvođačima bi na staklenke povrća udarili žig “Kaj su jeli naši stari”, da budu prepoznatljivi u Zagrebu i drugim tržištima.

Tako će kupac znati da je kupljeno povrće iz Vrbovca i da je domaće. Na taj način bi napravili značajan iskorak za naše poljoprivrednike pod prepoznatljivim brendom. Treba samo ljude organizirati kako bi puno lakše došlo do kupaca. Planiramo i prostore koje bi imali za proizvođače u svrhu vaganja do pakiranja – istaknuo je Kralj i napomenuo kako će na tu temu održati sastanak s poljoprivrednicima.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

foto: Željko Rukavina/24sata,hr

Župnik raspustio crkveni zbor u Reki: ‘Prestari su, ogovaraju’

Prošle nedjelje na misi u crkvi Presvetog Trojstva u Reki kod Koprivnice, župnik vlč. Mario …

Sanjin Strukic/PIXSELL

VIDEO 2500 trkača sudjelovalo na humanitarnoj kostimiranoj utrci “Zagreb Advent Run”

Oko 2500 sudionika s plavim kapica Djeda Božićnjaka protrčalo je u nedjelju centrom Zagreba u …