davor konfic

Davor Konfic: Tko će plaćati hladni pogon u Razvojnom centru i tehnološkom parku?

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca održanoj 5. prosinca 2016., na planirana sredstva u gradskom proračunu za 2017. godinu i na problematiku u križevačkom gospodarstvu osvrnuo se vijećnik Davor Konfic (SDP).

– Križevački poduzetnički centar upravlja Tehnološkim parkom, a nisu iznajmljeni svi prostori. Taj objekat ima hladan pogon, a ne vidim tko će to plaćati, jer ta stavka nije vidljiva u proračunu – istaknuo je. Osvrnuo se i na poticaje u poduzetništvu i obrtništvu. – Ne znamo koji su rezultati tih poticaja, jer rezultate nismo vidjeli ni u jednom izvješću. Cilj nam je povećati zaposlenost, ali nigdje ne piše koju zaposlenost i koji je krajnji cilj. U kompletnom programu za gospodarstvo raspolažemo sa 1,6 milijuna kuna. Ulaganje u Spravišče sa 150 tisuća kuna i željeti da bude kao Renesansni festival ili Špancirfest je iluzorno – rekao je Konfic. Dodao je kako će strategiju trebati mijenjati i razvijati.

– Trideset tisuća kuna predviđeno je za financiranje Križevačke djevojačke straže. Ne mogu shvatiti da kraj Matice, HPD-a, Puhačkog orkestra i da od svih navedenih najviše Križevačka djevojačka straža promovira kulturnu baštinu Grada Križevaca. Nemam ništa protiv Straže, ali želim da se i druge uključi u promociju grada- oštro je rekao Konfic. Osvrnuo se i na poticaje u poljoprivredi.

– Više nema predviđenih sredstava za izradu pedološke karte, već će se uzimati uzorci od zainteresiranih. To su uludo utrošena sredstva – zaključno je rekao Konfic.

Na konstatacije vijećnika Konfica nitko iz gradske vlasti nije osjetio potrebu dati odgovor.

prigorski.hr

foto: Marijan Kelemin

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

Damir Špehar/Pixsell

VIDEO DOBITNIK PLAKETE GRADA KRIŽEVACA Stjepan Jembrek: Nikad nije kasno dobiti nagradu, drago mi je kaj su me se sjetili

Križevačka legenda, planinar i odličan poznavatelj Prigorja i kalničkog kraja Stjepan Jembrek je na svečanoj sjednici …

gradski puhacki orkestar krizevci

Križevci: XIX. Županijska smotra puhačkih orkestara Koprivničko-križevačke županije

XIX. Županijska smotra puhačkih orkestara Koprivničko-križevačke županije održat će se u subotu 28. travnja 2018. …