pankretic3

DAN S JOŽOM Dodijeljena zlatna značka i priznanje “Josip Pankretić”

U Vrbovcu je u subotu održana 18-ta po redu manifestacija: „Dan s Jožom“ u povodu 20. obljetnice smrti Josipa Pankretića saborskog zastupnika i pučkog tribuna, čovjeka koji je obilježio vrijeme u kojem je živio.

Manifestaciji je bila nazočna supruga Ljubica, te sinovi Zdravko i Božidar s obiteljima.
Krešimir Beljak, predsjednik HSS-a na svečanoj sjednici Županijske organizacije HSS- Zagrebačke županije je pored ostalog rekao kako je Josip Pankretić prvi u Saboru ustao protiv HDZ-ove pljačke i protiv onih koji su tada, a i sada uništavali hrvatsko selo.

-Mi smo velika stranka i to ćemo već ove godine i pokazati. Ponosan sam jer sam na čelu HSS-a, stranke kojoj je pripadao i Josip Pankretić koji je bio i ostao narodni tribun, čovjek koji se borio za male ljude, za demokraciju i za pravicu- kazao je Beljak.

Župan Stjepan Kožić, predsjednik Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije istakao je kako suJosipa Pankretića svi učili. -Iako nije imao veliku naobrazbu, otvarao je teme i njegovi su se govori u Saboru slušali s posebnom pozornošću- rekao je Kožić.

Na svečanoj sjednici dodijeljena je zlatna značka s likom Josipa Pankretića, a  dobio ju je Vlado Horina iz Velike Gorice. Priznanje „Josip Pankretić“ dobili su: Ivan Mikulčić (Velika Gorica), Željko Perhot i Damir Lukačić (Gradec) te Josip Stepinac (Krašić).

pankretic1
Tradicionalnu manifestaciju „Dan s Jožom“ organizirala je Županijska organizacija HSS-a Zagrebačke županije i Gradska organizacija HSS- Grada Vrbovca. Tim povodom održana je komemorativna svečanost na grobu Josipa Pankretića, u Dijanešu, u župnoj crkve Svetoga Vida u Vrbovcu vlč. Dominik Jaić služio je svetu misu.

pankretic2

Dragan Vicković/prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

ilustracija

Energetska obnova vrbovečkog Doma zdravlja EU sredstvima

Uskoro kreće 2,1 milijuna kuna vrijedna energetska obnova zgrade ispostave Doma zdravalja Zagrebačke županije u …

sportske igre mladih134

FOTO Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih: Djeca i mladi preplavili Križevce!

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održalo se 24. travnja na Strossmayerovom …