Izjava dana
pankretic3

DAN S JOŽOM Dodijeljena zlatna značka i priznanje “Josip Pankretić”

U Vrbovcu je u subotu održana 18-ta po redu manifestacija: „Dan s Jožom“ u povodu 20. obljetnice smrti Josipa Pankretića saborskog zastupnika i pučkog tribuna, čovjeka koji je obilježio vrijeme u kojem je živio.

Manifestaciji je bila nazočna supruga Ljubica, te sinovi Zdravko i Božidar s obiteljima.
Krešimir Beljak, predsjednik HSS-a na svečanoj sjednici Županijske organizacije HSS- Zagrebačke županije je pored ostalog rekao kako je Josip Pankretić prvi u Saboru ustao protiv HDZ-ove pljačke i protiv onih koji su tada, a i sada uništavali hrvatsko selo.

-Mi smo velika stranka i to ćemo već ove godine i pokazati. Ponosan sam jer sam na čelu HSS-a, stranke kojoj je pripadao i Josip Pankretić koji je bio i ostao narodni tribun, čovjek koji se borio za male ljude, za demokraciju i za pravicu- kazao je Beljak.

Župan Stjepan Kožić, predsjednik Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije istakao je kako suJosipa Pankretića svi učili. -Iako nije imao veliku naobrazbu, otvarao je teme i njegovi su se govori u Saboru slušali s posebnom pozornošću- rekao je Kožić.

Na svečanoj sjednici dodijeljena je zlatna značka s likom Josipa Pankretića, a  dobio ju je Vlado Horina iz Velike Gorice. Priznanje „Josip Pankretić“ dobili su: Ivan Mikulčić (Velika Gorica), Željko Perhot i Damir Lukačić (Gradec) te Josip Stepinac (Krašić).

pankretic1
Tradicionalnu manifestaciju „Dan s Jožom“ organizirala je Županijska organizacija HSS-a Zagrebačke županije i Gradska organizacija HSS- Grada Vrbovca. Tim povodom održana je komemorativna svečanost na grobu Josipa Pankretića, u Dijanešu, u župnoj crkve Svetoga Vida u Vrbovcu vlč. Dominik Jaić služio je svetu misu.

pankretic2

Dragan Vicković/prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

IMG_5272

Vrbovečki vijećnici odobrili preko 4 milijuna kuna za novu poslovnu zonu // Gradonačelnik Kralj: Ovo je veliki iskorak za Vrbovec

-Ovo je velika odluka za grad Vrbovec, vidi se i po iznosu koji potrebno platiti …

Hrvoje Jelavić/Pixsell

NOVA SPEKTAKULARNA IZLOŽBA Nakon Picassa u Đurđevac dolaze djela Chagalla

Nakon što je izložba Hommage a Picasso u Đurđevcu polučila veliki uspjeh, dovela tisuće ljudi …