Ilustracija
Ilustracija

Dan prometnih u Koprivnici // Od šest vozača u jučerašnjim prometnim nesrećama čak troje iznad 68 godina starosti

  • Najmlađi sudionik jedne od četiri prometne imao je tek 18 godina, nije položio vozački i bio je pod utjecajem alkohola

Jučerašnji dan nije bio poželjan za sudjelovanje u prometu, ako je suditi prema broju zabilježenih prometnih nesreća koje su se zbile gotovo u samom središtu grada. Sve je počelo već ujutro, kada je oko 9 sati u Koprivnici, na parkiralištu kod bolnice, u Ulici dr Željka Selinger, zbog nepropisne vožnje unazad sudarila su se dva osobna automobila. Prometnu je skrivio 69-ogodišnji vozač VW passata koprivničkih oznaka koji se htio parkirati na mjesto gdje se još uvijek nalazila škoda koprivničkih oznaka u kojoj je bio 68-godišnjak. No, cijeli slučaj pomalo je čudnovato nastao, s obzirom da je vozač passata stao i odlučio pustiti škodu ne bi li se sâm parkirao na to mjesto.

– Nije se uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, odnosno nije vodio računa o smjeru kretanja svog vozila pa je stražnjim krajem udario u prednji bočni dio škode – objasnila je Dijana Žagar, policijska službenica za odnose s javnošću PU Kc-kž. Ni jedan od vozač nije bio pod utjecajem alkohola, no prekršajni postupak ide protiv vozača passata.

Nedugo nakon toga, točnije oko 13.45 sati na parkiralištu u koprivničkoj Kolodvorskoj ulici, zbog nepropisne vožnje unazad 71-godišnja vozačica fiata pande, vozeći unazad udarila je u nosač tende obližnjeg ugostiteljskog objekta. Kako je napustila mjesto nesreće, kasnije je pronađena te će protiv nje također ići prekršajni postupak iako nije bilo ozlijeđenih osoba niti je bila pod utjecajem alkohola.

Nakon toga, promet u Koprivnici je bio relativno miran te je tek navečer, oko 19.20 sati u Ulici Ante Starčevića 45-godišnji vozač sa 1,11 promila u krvi peugeoteom koprivničkih oznaka skrivio prometnu kada je odlučio skrenuti na parkiralište kod Podravke. Pritom je oduzeo prednost prolaska 36-ogodišnjem vozaču renaulta koji nije bio pod utjecajem alkohola.

Posljednja prometna zbila se oko 21 sat kada je 18-ogodišnji, mladi vozač renaulta bjelovarskih tablica u Vinogradskoj ulici je zbog nepropisnog kretanja sletio van kolnika i udario u ogradu kuće.

– Mladi vozač je s vozilom napustio mjesto događaja i naknadno je pronađen. Bio je pod utjecajem alkohola od 0,34 promila i upravljao je vozilom bez položenog vozačkog ispita, te je uhićen – kazala je D. Žagar.

go/prigorski.hr

Provjerite i ovo

tesla prometna

[FOTO] U prometnoj nesreći u Križevcima jedno vozilo završilo na ogradi

Prometna nesreća dogodila se oko 11.30 sati u Ulici Nikole Tesle u Križevcima. Došlo je …

Ilustracija/Marko Lukunić/Pixsell

DIVNA KĆER // Zaključala majku u sobu i prijetila joj metalnom šipkom

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je u srijedu, 12. prosinca provelo prvo ispitivanje uhićene 42-godišnje …