dubrava vrbovec1

DAN NEOVISNOSTI Održane komemorativne svečanosti u Vrbovcu, Dubravi i Gradecu

U povodu Dana neovisnosti u Vrbovcu, Dubravi i Gradecu održane su komemorativne svečanosti. Sjećanje je to na dan 8. listopada 1991. kad je Hrvatski sabor donio odluku o raskidanju državnopravnih sveza Republike Hrvatske sa SFRJ-om.

U Vrbovcu je izaslanstvo grada Vrbovca na čelu s gradonačelnikom Denisom Kraljem i Dejanom Jaićem, predsjednikom Gradskog vijeća položilo vijence i zapalilo svijeće pored spomen obilježja Hrvatska kocka.

Vijence su položili i roditelji poginulih hrvatskih branitelja te Hrvatski časnički zbor i HVIDR-a.

Komemorativna svečanost održana je i u Dubravi, gdje se Tomislav Okroša, načelnik općine Dubrava toplim riječima zahvalio hrvatskim braniteljima na njihovom ogroman doprinosu u stvaranju neovisne države Hrvatske.

dubrava vrbovec
Komemorativna svečanost održana je i u općini Gradec. Tu je Ljubica Ambrušec, načelnica općine položila vijenac i zapalila svijeće kod spomen obilježja „ Spomenik života“. Vijenac je položio i Branko Gačak, predsjednik Hrvatskog časničkog zbora.

Dragan Vicković/prigorski.hr

Provjerite i ovo

foto

Lijep dan je pred nama

Prevladavat će sunčano, na kopnu uz umjerenu naoblaku. Navečer sa zapada naoblačenje, u noći na …

krizevci 2018 malonogometni turnir33

KRIŽEVCI 2018. OŽUJSKO-KTC-ROBIN TRGOVINE: Kadeti Zeline pobjednici skupine // Pub Cubismo otkotrljao Gravitacione kotrljače

Treći dan križevačkog malonogometnog turnira bio je u znaku 2. Turnira županijskih klubova Križevci 2018 …