Izvor: glaspodravine.hr
Izvor: glaspodravine.hr

Članovi Udruge Maslačak skupljaju stari papir za kupnju kombi-vozila

Na području Križevaca i općina, „Maslačak“ ima oko 150 članova pa im je za prijevoz neophodno vozilo. Zato su prošle godine i pokrenuli akciju prikupljanja plastičnih čepova kako bi namaknuli novac za kupnju kombi-vozila, piše glaspodravine.hr.

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Maslačak već 28 godina pomaže djeci i mladima s intelektualnim teškoćama te članovima njihove obitelji. Ovih dana, Udruga je pokrenula novu akciju. Riječ je o sakupljanju starog papira u suradnji s Komunalnim poduzećem Križevci. Pokrenuta s ciljem zaštite okoliša, ali i prikupljanja sredstava za kupnju kombi-vozila za potrebe Maslačka, akcija je naišla na velik odaziv građana, a nama skrenula pozornost na njihove brojne aktivnosti.
maslacak1

Posjetili smo i njihovu poznatu „žutu kuću“ u Gundulićevoj 67 gdje djelatnice, ali i članovi Udruge najradije borave i druže se. Kuću je Udruga u dosta ruševnom stanju 2013. godine dobila na korištenje od Grada, a današnji izgled poprimila je nakon trogodišnjih adaptacija za koje je trebalo organizirati tri građanske akcije prikupljanja novca.

– Trenutačno u Udruzi imamo zaposlene dvije stručne osobe, a ja funkciju predsjednice obavljam volonterski – rekla je predsjednica Udruge Tamara Premuš, koja je na ovoj funkciji već četvrti mandat.

Napomenula je kako u poludnevnom boravku s članovima rade magistre primarnog obrazovanja Željka Hrg Senić i psihologije Darija Musić.

– Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobrilo je trogodišnji program tako da smo za sljedeće tri godine osigurali sredstva, no financiramo se putem projekata i programa što je sve zapravo vrlo nesigurno – napomenula je.

Dodala je da na području Križevaca i općina, Maslačak ima oko 150 članova pa im je za prijevoz neophodno vozilo. Zato su prošle godine i pokrenuli akciju prikupljanja plastičnih čepova kako bi namaknuli novac za kupnju kombi-vozila.

Nedavno su pokrenuli i akciju sakupljanja starog papira, pa je, tako, za vozilo od potrebnih 220.000 kuna već prikupljeno više od 170.000 kuna.

U sklopu akcije Udruzi Maslačak pomozi, da svoj kombi vozi organizirane su brojne aktivnosti: dva humanitarna koncerta, humanitarna utrka, akcijska prodaja slika, prodaja radova nastalih na kreativnim radionicama te prodaja kolača.

Pozivaju se svi koji mogu pomoći da se uključe u akciju sakupljanja papira i daju svoj doprinos kako bi novo kombi-vozilo što prije stiglo tamo gdje je i potrebno – u Udrugu Maslačak.

Provjerite i ovo

Damir Špehar/PIXSELL

Bjelovar: Dodijeljene plakete Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama

Na svečanoj sjednici Gospodarskoga vijeća HGK-a Županijske komore Bjelovar dodijeljene su plakete Zlatna kuna najuspješnijim …

autocesta

NIZ NEPRAVILNOSTI Trake ispred tunela tek iscrtane, a već se raspadaju

Trake ispred tunela tek iscrtane, a već se raspadaju: Tko je kriv i koliko će …