kud

Članice i članovi KUD-a Tomislav Sveti Ivan Žabno u emisiji ‘Dobro jutro Hrvatska’

U jednoj od najgledanijih emisija HRT-a, mozaičnoj dopodnevnoj emisiji ‘Dobro jutro Hrvatska’ ove su se subote predstavile tri sekcije KUD Tomislav iz Svetog Ivana Žabna. Sekcija velikih folkloraša, pod vodstvom voditeljice Mirjane Benko predstavili su se u narodnim nošnjama s plesovima i pjesmama prigorskog, bilogorskog i moslavačkog kraja.

Ova sekcija okuplja velik broj članova, a Mirjana Benko istovremeno je i voditeljica malih folkloraša. Prošle godine, folkloraši su gostovali na smotri folklora u Alüksneu u Latviji, te ove godine očekuju uzvratno gostovanje.

Sanja Benko predstavila je literarnu sekciju, koja je trenutno malo posustala zbog nedostatka članstva. Tako je Sanja objasnila da je voditeljica i jedina članica ove sekcije, barem trenutno. Oko dvadesetak članova okuplja likovna sekcija, čija je voditeljica Mirjana Balog. Članovi likovne sekcije česti su laureati godišnjih smotri Sabora kulture, te sudionici likovnih kolonija diljem sjeverne Hrvatske.

kud1 kud2 kud3 kud4 kud5 kud6 kud7 kud8 kud9 kud10 kud11 kud12 kud13

Zdenko Balog/prigorski.hr

Provjerite i ovo

Dino Stanin/Pixsell

[FOTO] Cerovačke pećine, najveći spiljski kompleks u Hrvatskoj

Cerovačke spilje su najveći spiljski kompleks u Hrvatskoj. Nalaze se četiri kilometra jugozapadno od Gračaca, …

IMG_1118

Predstavljen treći svezak časopisa “Civitas Crisiensis” // Akademik Zvonko Kusić: Akademija se ne miješa u politiku, to bi bila njezina propast

Danas je predstavljen treći svezak časopisa “Civitas Crisiensis” – Radovi Zavoda za znanstvenoistraživački i umjetnički rad …