zoran home i posveta kriznog puta u svetoj ani003

ČISTA SRIJEDA Svečano misno slavlje u Križevcima uz blagoslov novopostavljenih sakralnih djela

U prigodi svečane mise za blagdan Pepelnice, koji se ove godine poklapa s danom svetog Valentina, u župnoj crkvi sv. Ane okupilo se mnoštvo vjernika, no u ovoj prigodi također i ljubitelja sakralne umjetnosti.

Prigoda, je naime bila posebna. Na kraju mise koju je predvodio bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak, okupljenima se obratio župnik Stjepan Soviček, podsjećajući na svoje sedmogodišnje vođenje župe.

Posebnim zajedničkim doprinosom smatra obnovu crkve izvana i iznutra, na kojoj su u ovom razdoblju promjene doista vidljive. Toplo je zahvalio vjernicima i svima koji su pomogli ovoj obnovi, koja još nije dovršena, te je posebno apostrofirao doprinos Snježane Inkjert, Miljenka Kranjčeca, Ivice Trupeljaka (starijeg i mlađeg), te naravno Zorana Homena.

Na završetku mise blagoslovljeni su, naime novopostavljeni uređeni kipovi Bogorodice i svetog Valentina, ali i Križni put, čijih je svih 14 postaja oslikao Zoran Homen.

zoran home i posveta kriznog puta u svetoj ani002 zoran home i posveta kriznog puta u svetoj ani003 zoran home i posveta kriznog puta u svetoj ani004 zoran home i posveta kriznog puta u svetoj ani005 zoran home i posveta kriznog puta u svetoj ani006 zoran home i posveta kriznog puta u svetoj ani007 zoran home i posveta kriznog puta u svetoj ani008 zoran home i posveta kriznog puta u svetoj ani009 zoran home i posveta kriznog puta u svetoj ani010 zoran home i posveta kriznog puta u svetoj ani011 zoran home i posveta kriznog puta u svetoj ani012 zoran home i posveta kriznog puta u svetoj ani013

Zdenko Balog/prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

veronika drljacic

Veronika Drljačić druga na prvenstvu Hrvatske za mlađe juniorke

U organizaciji AK Sloboda u Varaždinu je u subotu počelo Pojedinačno atletsko prvenstvo Hrvatske za …

inkvizicija pobjednici batman se vraca

15. IZDANJE KRIŽEVAČKE PUB-INKVIZICIJE Slavlje Batmana!

KRIŽEVCI – Barbara Popović Jarža, Ana Končurat, Tomislav Sukalić i Mario Matešić – ekipa Batman …