aleksandar ceferin

Čeferin traži najmanje 16 mjesta za europske reprezentacije na svjetskom nogometnom prvenstvu 2026.

Nakon odluke FIFA-e da na svjetskom nogometnom prvenstvu 2026. godine  sudjeluje 48 reprezentacija umjesto 32 koliko ih je sudjelovalo do sada, iz Europe bi ih umjesto dosadašnjih 13 moralo sudjelovati barem 16, kazao je za njemački dnevnik “Die Welt” UEFA-in predsjednik Aleksander Čeferin.

“Prema najlošijem scenariju, zahtijevamo barem 16 mjesta za Europu”, kazao je Čeferin, upozorivši da je najviše kvalitete u nogometu u Europi i Južnoj Americi, te da se Europski nogometni savez UEFA prvotno protivio proširenju svjetskog prvenstva na 16 reprezentacije više koje će sudjelovati, ali je takva odluka ipak prihvaćena.

Čeferina u zahtjevu da se pri određivanju sudionika svjetskog prvenstva po kontinentima uvaži broj država u Europi u kojima se igra nogomet i kvaliteta reprezentacija podržava i predsjednik udruženja europskih klubov Karl-Heinz Rummenigge. On je Fifi zaprijetio “revolucijom”, dok je intencija novog predsjednika FIFA-e redsjednika Giannija Infantina povećati kvote za broj nogometnih reprezentacija iz Afrike i Azije.

Konačna odluka o broju reprezentacija koje će sa svakog kontinenta sudjelovati na  budućem proširenom svjetskom prvenstvu 2026. očekuje se u svibnju na kongresu u Bahreinu.

(Hina)

fah

Provjerite i ovo

kosarka

KOŠARKA A 2 sjever – Razvučeno kolo igra se 15.,16.,18. i 22. prosinca

A 2 sjever – Najava 9. kola Razvučeno kolo igra se 15.,16.,18. i 22. prosinca …

Igor Šoban/PIXSELL

Farmaceuti i Rudeš podijelili bodove u Kranjčevićevoj

NK Rudeš– NK Slaven Belupo 1:1 (0:1) NK RUDEŠ: Banić – Filipović, Pantalon, Obanor, Vojković …