Lisinski

“Čarobni” flautist Emmanuel Pahud u veljači u Lisinskom

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu ugostit će u subotu 4. veljače flautista Emmanuela Pahuda, “majstora flaute” Berlinske filharmonije, čiji će nastup pred hrvatskom publikom uveličati vrhunski orkestar Komorne akademije iz Potsdama pod umjetničkim vodstvom legendarnog engleskog čembalista i dirigenta Trevora Pinnocka.

Kako se ističe u najavi, Pahud je ne samo jedan od najizvrsnijih članova Berlinskih filharmoničara već, po mišljenju mnogih, i najbolji svjetski flautist današnjice “u čijim rukama flauta, bez obzira na to koje djelo svira, uistinu postaje čarobna frula koja slušatelje na hipnotički način dovodi u stanje blaženog glazbenog zanosa”.

Kritika ga opisuje kao “majstora flaute” svestranog glazbenog stila čija svaka nota, a osobito vlastite virtuozne kadence, predstavlja demonstraciju tehničkog majstorstva i raskošne muzikalnosti.

“Svojom scenskom prisutnošću, elegancijom i nevjerojatnom lakoćom i virtuoznošću izvedbe, Pahud je već jednom očarao publiku u Lisinskom, nastupivši uz orkestar Zagrebačke filharmonije”, stoji u najavi.

Ovaj puta, njegov će nastup obogatiti vrhunski ansambl Komorne akademije iz Potsdama pod vodstvom Trevora Pinnocka, jednim od pionira barokne glazbe koji se sa svojim ansamblom The English Concert, koji je osnovao 1972. i vodio ga trideset godina, upisao u povijest tog glazbenog “pokreta”.

Program koji će izvoditi za publiku programa Lisinski subotom je Simfonija u G-duru, br. 47, Hob. I:47 Josepha Haydna; Koncert za flautu i orkestar u D-duru, br. 2, KV 314 i Simfonija u A-duru, br. 29, KV 201 Wolfganga Amadeusa Mozarta, te Koncert za flautu i orkestar u e-molu, br. 7 Francoisa Deviennea.

(Hina)

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

Zarko Basic/PIXSELL

VIDEO 13. Međunarodna smotra folklora “Ivanje u Čiču”

U Čiču je u subotu održana 13.  Međunarodna smotra folklora “Ivanje u Čiču”. Posjetitelji su …

marcela gudic

KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE U ATLETICI Marcela Gudić osvojila broncu!

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u atletici za mlađe i starije kadete i kadetkinje održano je u …