Izjava dana
divlje svinje

Branko Hrg: Zakon o lovstvu treba doraditi, nije riješeno pitanje šteta na poljima!

Zastupnik Branko Hrg (HDS) rekao je danas u Hrvatskom saboru kako Zakon o lovstvu ne rješava problem, odnosno da nije riješeno pitanje šteta na poljima. – Veliki su problemi gdje su male parcele, na oko 100 kilometara oko Zagreba i nemoguće je parcele ograditi. Na taj način su prisiljeni prestati proizvoditi. Treba pronaći rješenje pravilnicima ili uredbama – rekao je Hrg i dodao kako su posebno ugrožena područja oko Kalnika i sjeverna strana kod Križevaca.

Patrik Maček/PIXSELL
Patrik Maček/PIXSELL

-Osiguravajuća društva ne žele zaštiti usjeve od divljači. Zaštitili smo lovce, lisice, a ljude nismo zaštitili! Tko će zaštiti ljude? Država mora naći rješenje!- poručio je.

-Lovačka društva ne mogu se tretirati isto kao privatni zakupci, jer Lovačka društva nemaju za cilj zaradu kao privatni zakupci. Oko šteta na usjevima ministarstvo mora ponuditi rješenje. Taj teret ne mogu podnijeti Lovačka društva, osiguranja ne žele osiguravati, a ljudima se mora nadoknaditi šteta.

Za štete od divljači u prometu pronađeno je donekle povoljno rješenje u kojem sudjeluju dva ministarstva i Hrvatski lovački savez. Slično se mora riješiti i pitanje šteta na usjevima – poručio je Hrg.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Bjelovarsko-bilogorski župan o odluci Vlade za NUTS2 regije: Prvo su nam rekli da biramo, a onda su ignorirali naš izbor

Damir Bajs, bjelovarsko-bilogorski župan danas je održao konferenciju za medije na temu Odluke Vlade Republike …

IMG_2976

[FOTO/VIDEO] Klub dijabetičara Križevci obilježio treću godišnjicu postojanja

U prostoru Gradskog društva Crvenog križa Križevci, a pod čijom kapom i djeluju, u srijedu …