Izjava dana
Branko Hrg klub

Branko Hrg gostovao u Studiju 4: Brza cesta do Križevaca koštala je oko 700 milijuna kuna i zbog sigurnosti i gospodarstva nije važno koliko će koštati do Koprivnice

Saborski zastupnik HDS-a Branko Hrg gostovao je jutros u Studiju 4 na programu HRT-a. Hrg je govorio o aktualnim temama, a najviše o brzoj cesti i projektima aglomeracije.

-Borio sam se godinama da brza cesta dođe do Križevaca, a sada je na redu brza cesta do Koprivnice, isto kako što je to od Farkaševca prema Bjelovaru. Intenziviraju se te aktivnosti i vidim da Ministarstvo prometa intenzivno radi na infrastrukturnim projektima. Priprema se i financijska omotnica za EU sredstva 2020.-2024 – rekao je Hrg i napomenuo kako je brza cesta top tema u podravsko-prigorskome kraju.

-Koprivnica je sjedište najveće prehrambeno-prerađivačke industrije Podravke i gospodarstvo je jako i infrastruktura je potrebna. Svi iz tog područja gledamo da se ta cesta i napravi i mislim da će se brza cesta naći u planu za 2019. godinu u dijelu kompletne projektne dokumentacije i da će se naći u omotnici za EU sredstva.

Političarima i gospodarskim subjektima je u cilju iskorisititi ovo vrijeme da maksimalno radimo pritisak i ukazujemo na važnost izgradnje ceste. HDS ima svoje politike, nismo velika stranka, ali imamo svoje stavove od kojih ne odstupamo – istaknuo je Hrg dodavši kako će teško podržati državni proračun u kojem ne bi bilo sredstava za brzu cestu od Križevaca prema Koprivnici.

Hrg je napomenuo kako mu je drago što je i HSS-ov saborski zastupnik Mladen Mađer javno rekao da će podržati proračun ako se brza cesta nađe u programima za 2019. i daljnjim projekcijama za.

-Od Križevaca do Vojakovačkog Kloštra je dionica znatno pripremljena. To je nekih desetak kilometara, a do Koprivnice je ukupno oko 26 kilometara. Teško je procijeniti koliko će ta cesta koštati. Cesta do Križevaca je koštala oko 700 milijuna kuna i ovog trenutka to nije toliko bitno. Taj kraj zaslužuje takvu infrastrukturnu prometnicu, jer se od Križevaca do Koprivnice kontinuirano vozi kroz naseljena mjesta u kojima u dobrom dijelu nema pješačkih staza, djeca su na cesti, kamioni, zavoji…

Isto tako je od Bjelovara prema Cugovcu kroz Sveti Ivan Žabno i zato se događaju tolike prometne nesreće. Zbog sigurnosti ljudi se ta cesta mora graditi – kazao je Hrg i osvrnuo se na projekt aglomeracija.

-To je užasno velik program težak 10-12 milijardi kuna i priprema se čitav niz projekata s lokalnim distributerima. Do kraja godine bi trebalo pripremiti projekte, kandidirati ih i naredne godine  krenuti s raspisivanjem natječaja. Riječ je o čitavoj Hrvatskoj i sva građevinska operativa bi mogla raditi. Resorno ministarstvo će uskoro izaći s pregledom tih projekata- kazao je Hrg i dodao kako su u programu aglomeracije Križevci, Koprivnica i Đurđevac te da je jutros popio kavu s križevačkim gradonačelnikom.

-Dogovorili smo kako ćemo se uskladiti, jer u realizaciji ima problema i treba raditi na koordinaciji lokalne i viših razina – rekao je Hrg.

Na kraju razgovora Hrg je napomenuo kako se zbog neslaganja sa smjerom u kojem ide HSS u HDS učlanilo preko 700 članova iz te stranke.

prigorski.hr

fah

Provjerite i ovo

vrijeme4

Umjereno do pretežno oblačno

Umjereno do pretežno oblačno. Mjestimice u gorju i Slavoniji vrlo slab snijeg, dok će u …

Borna Filic/PIXSELL

Bandić i njegovi zahtjevi: ‘Ovim projektima ne ucjenjujem Vladu, ali..

Hoće li partnerstvo HDZ-a i Bandića ipak pomaknuti zastale, a važne projekte s mrtve točke? …