Izvor: Facebook
Izvor: Facebook

Bivši župnik koprivničke Župe bl. A. Stepinca, vlč. Krunoslav Pačalat pozvao na Adventski hod

Veličasni Krunoslav Pačalat, bivši župnik koprivničke Župe bl. Alojzija Stepinca na svom je facebook profilu pozvao sve vjernike na Adventski hod. Učinio je to u nedjelju, 1. prosinca prije samog početka došašća. No, iako je vrijeme došaća počelo i prva je nedjelja prošla, zainteresirani vjernici još se stignu uključiti. Naime, vlč. Pačalat svakoga dana objavi na svom profilu svojevrsne duhovne vježbe kako bi se svi zajedno lakše pripremili za konačnu proslavu Isusova rođenja.

– Ovi POTICAJI koje sam nazvao – ADVENTSKI HOD – koje ću svaki dan stavljati na svjetlo javnosti biti će splet prigodnih razmišljanja i ispita savjesti (kao priprema za kasniju ispovijed) koja žele pomoći da se svjesno pripremimo te iznova započnemo hod ususret Gospodinu – objasnio je i dodao kako je tema ovogodišnjeg razmatranja Psalam 51, jedan od najsnažnijih zapisa u Bibliji protiv zlih sila grijeh.

Razlog zašto se odlučio na ovakav korak, kako je pojasnio, je to što je vrijeme adventa prigoda za ući u nutrinu samoga sebe i urediti svoje srce.

– Čini se da nam advent kako ga svijet doživljava želi pričati jednu drugu priču i izazivati nas zaglušujućom bukom i blještavilom vanjštine. Ta vanjština možda nam je privlačnija i nametljivija, ali biti od nje pobijeđen znači veću vjerojatnost promašiti otajstvo Božića kojem nas advent želi voditi Došašće ili Advent, lat. – Dolazak – kazao je.
Sve koji nemaju ‘fejs’, a žele s njim hoditi kroz advent, vlč. je pozvao da mu se jave meilom pa će im slati materijale svaki dan,

– I još nešto, budući da vidim samo na jedno oko i pišem jednom rukom, a neću nikoga zamarati lektorstvom, molim Vas nemojte gledati na greške. Hvala. Vlč. Kruno koji samo hoće doprinijeti Vašem adventu – napisao je.

Inače, veličasni Krunoslav Pačalat već je nekoliko godina zbog teške bolesti smješten u Domu za starije i nemoćne osobe.

go/prigorski.hr

Provjerite i ovo

hpd kalnik godisnji koncert41

Križevci: HPD “Kalnik” u nedjelju pjeva misu u župnoj crkvi sv. Ane, a nakon toga održava koncert

Hrvatsko pjevačko društvo “Kalnik” pjevat će euharistijsko slavlje treće nedjelje došašća, 16. prosinca  u 18 …

vocin14

Hodočašće hrvatskih branitelja u Voćin povodom 27. godišnjice voćinskih stradanja

Povodom 27. obljetnice razaranja Gospinog svetišta u Voćinu i ubojstva četrdeset sedmero njegovih stanovnika, 13. …