krstenje losic pet dijete obitelji turkalj

Biskup Vlado Košić krstio peto dijete obitelji Turkalj

Sisački biskup Vlado Košić krstio je u subotu 23. lipnja u župnoj crkvi Bl. Alojzija Stepinca u Kutinskoj Slatini, Luku, peto dijete u obitelji Josipa i Ivane Turkalj. Na slavlju Službe riječi i krštenja sudjelovao je i župnik o. Andrezej Wosko.

U homiliji biskup je roditeljima, kumovima, rodbini i okupljenim vjernicima poručio kako je kršćanski stav pred životom – radost i poštovanje svetosti života. „Radost jer je život Božji dar, a onda i poštovanje života kao svetinje koju se ne smije odbaciti”. Biskup je čestitao roditeljima na velikodušnosti koja je izraz hrabrosti i povjerenja u Boga.

„Mnogi danas jadikuju da nemaju gospodarskih uvjeta da bi primili još koje dijete, no to nije istina. Oni nemaju hrabrosti i povjerenja u Boga. Kada to roditelji imaju, raduju se kada dobiju još jedno dijete. I svi se mi s njima radujemo. I to što biskup dolazi krstiti peto dijete znak je da se čitava Crkva raduje i da podupire obitelji s brojnijom djecom. Bez djece nema budućnosti ni naroda ni Crkve”, upozorio je biskup.

Na kraju je zaželio da obitelji s brojnom djecom budu primjer te je zazvao Božji blagoslov na sve koji se žrtvuju za druge, osobito roditelje koji prihvaćaju brojno potomstvo.

prigorski.hr/ika.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

IMG_20180922_110933

Hodočasnici Svetonedeljskog dekanata posjetili Križevce

Oko četiri stotine hodočasnika Svetonedeljskog dekanata, odnosno osam župa grada Svete Nedelje i okolice, u …

Papa Franjo

Papa Franjo upozorio na širenje novih oblika ksenofobije i rasizma

Papa Franjo primio je 20. rujna u Vatikanu 200 sudionika Međunarodne konferencije o ksenofobiji, rasizmu …