Nikola Ćutuk/PIXSELL
Nikola Ćutuk/PIXSELL

Biskup Košić uručio ugovore o stipendijama Biskupijske zaklade “Fra Bonifacije Ivan Pavletić”

Biskupijska zaklada “Fra Bonifacije Ivan Pavletić” dosad stipendirala više od 500 studenata

Biskupijska zaklada “Fra Bonifacije Ivan Pavletić” i ove godine dodijelila je, na tradicionalnom susretu stipendista i prijatelja, 83 ugovora o stipendiranju darovitim i potrebitim studentima s područja Sisačke biskupije.

Ugovore im je u subotu 8. prosinca uručio sisački biskup Vlado Košić, a uz biskupa susretu su nazočili i ravnatelj Zaklade dr. Domagoj Mosler te petnaestak prijatelja Zaklade.

Na početku sve okupljene je pozdravio ravnatelj dr. Mosler, podsjetivši da je ovo deveta godina djelovanja Zaklade kroz koju je do sada stipendirano više od 500 studenata. „Ovim naša Zaklada te uzajamno darivanje i primanje dobivaju svoje lice. Vi ste ozbiljno krenuli u ostvarivanje svojih životnih ciljeva, a mi smo kroz Zakladu tu da vam pomognemo u tome. Zato, rastite ne samo u svojim budućim profesijama i znanjima nego i u svojoj vjeri“, poručio je dr. Mosler.

Okupljene je pozdravio i biskup Košić, čestitavši ovogodišnjim stipendistima i zahvalivši svim prijateljima Zaklade što financijski, moralno i svojim autoritetom podupiru njezin rad. Biskup je ove godine posebno istaknuo europarlamentarku Marijnu Petir koja rad Zaklade prati od samog početka, Petra Lovrića koji je sav prihod od prodaje svoje nove knjige „Od Rame do Himalaje“ namijenio upravo za studente te Tomislava i Lindu Kršnjavi koji su ove godine svakom stipendistu poklonili reljef lika sluge Božjega brata Bonifacija Ivana Pavletića.

Ohrabrivši stipendiste i zaželjevši im uspjeh u daljnjem školovanju, biskup je poručio kako oslonac, posebno u ovoj Godini mladih, uvijek mogu pronaći u Biskupiji, Zakladi i prijateljima koji ih pomažu.

Uime prijatelja Zaklade stipendiste su pozdravili i europarlamentarka Marijana Petir i Petar Lovrić. „Možemo samo zaključiti da je ovo jako dobra stvar, da potpora stiže u prave ruke i da povjerenje koje smo vam dali već sada opravdavate. Neki bi rekli da vam mi dajemo ribu, ali ja bih rekla da vas mi učimo loviti ribu jer ćete studiranjem, trudom i radom steći znanja koja će vam kasnije koristiti da budete samostalni, profesionalni i odlični mladi ljudi. Neki od vas su bili i kod mene na stažiranju u Bruxellesu i Strasbourgu i mogu reći da ste svi izuzetno pametni, vrijedni, radišni, domoljubni, kršćanski nastrojeni te dobro odgojeni, a to je i jamstvo da ćete takvi i ostati te jednom u budućnosti kad ćete biti u prilici ovakvom jednom gestom vi ćete pomoći nekim drugim generacijama“, poručila je Petir.

Susret je zaključen glazbenom zahvalom iz opusa Matije pl. Ivšića koju su izveli mezzosopranistica Tihana Herceg Ivšić, na orguljama vlč. Robert Jakica i na violini Stjepko Rupčić.

ika.hr/prigorski.hr

Provjerite i ovo

Ivan Buvinić/PIXSELL

Betlehemsko svjetlo stiglo u zagrebačku katedralu

 Betlehemsko svjetlo u zagrebačkoj katedrali Inicijativa Betlehemskog svjetla rodila se u okviru dobrotvorne emisije za …

DSC_5396

Treća nedjelja Došašća

Treća nedjelja adventa u kršćanskoj starini zvala se nedjelja radosti po početnim riječima ulazne pjesme: …