IMG_6894_ac_resize

BILO JE TO NA VALENTINOVO: U križevačkim cvjećarnicama traži se cvijet više

Naravno da poklapanje početka Korizme (Pepelnica) i blagdan zaljubljenih, Valentinovo ni na kakav način nije omelo ljepotu najromantičnijeg dana u godini. Zar bi ikome palo na um da se uz Korizmu odriče ljubavi, da se makar i malo ograničava u ljubavi? Svratili smo u cvjećarnicu Camellia u Križevcima, kako bismo provjerili kako naši sugrađani doživljavaju Valentinovo. Romantika sigurno nije umrla, čini se da čak nije ni u krizi.

IMG_6883_ac_resize

Vlasnica cvjećarne Biserka Petrinec bila je raspoložena za razgovor i rado nam dozvolila da ugođaj Valentinova dokumentiramo baš u njenom lokalu, no za razgovor jednostavno nije bilo vremena. Neprestani ulasci mušterija, mlađih i starijih, muškaraca, žena, mladića, djevojaka, angažiralo je obje žene i gđu. Petrinec i njenu zaposlenicu, koja je marljivo pripremala najtraženiji artikl dana, jednu ružu ukrašenu celofanom kao topli znak pažnje zaljubljenih.

IMG_6884_ac_resize

– Najviše se traži ovaj artikl, jedna ruža u celofanu za 20 kuna. Ima i bogatijih aranžmana ali takvu pažnju treba zaslužiti na poseban način. Većina odabire crvenu ružu, no oni istančanijeg ukusa odabiri ‘plamenu’ ružu. Malo je svjetlija i punije boje.

IMG_6886_ac_resize

Očekivali smo da će se protezati muška populacija među kupcima ruža, no u kratko vrijeme koliko smo si dozvolili ometati gužvu u cvjećarni, nekako je bio jednak broj muškaraca i žena. Lijepo je da romantika ne poznaje nikakvih ograda, niti ograničenja!

IMG_6888_ac_resize IMG_6887_ac_resize IMG_6894_ac_resize IMG_6882_ac_resize

Zdenko Balog/prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

glagoljasi

Križevački glagoljaši sudjelovali na projektu Otvorena vrata zagrebačke glagoljaške riznice

Četvrti su put Križevački glagoljaši sudjelovali na projektu Otvorena vrata zagrebačke glagoljaške riznice. Bili su …

rajn2

Grad Križevci proglašen gradom prijateljem djece

Gradovi – prijatelji djece je izvorno hrvatska akcija potaknuta idejama i iskustvima koja su se …