Izjava dana
Foto: G. Obran
Foto: G. Obran

Ante Tomić u Koprivnici: Veća mi je sreća kada vidim svoj tekst u novinama, nego u knjizi

Ante Tomić, poznati hrvatski književnik i novinar, jučer je gostova u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović. Bilo je to u sklopu obilježavanja Dana grada Koprivnice, a Tomić je u dupkom ispunjenom Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice ispričao vlastita stajališta o novinarskoj profesiji i društvu u kojem živimo. Uz to, čitao je i dijelove iz svojih knjiga.

– Drago mi je da sam došao u Biblioteku kao pisac, no iskreno u posljednje vrijeme se ne osjećam baš kao pisac. Prošlo je puno vremena od posljednje knjige i uglavnom pišem za novine, no stalno me ljudi na ulici pitaju, urednik me gnjavi, žena me gnjavi, kada ću napisati nešto novo – kazao je i objasnio kako je zapravo on počeo kao novinar u vrijeme kada su novine bile puno važnije nego danas.

tomić kc (1)

– Svaki puta kada je izašao moj tekst išao sam na kiosk i morao sam vidjeti kako to izgleda. Onda sam počeo pisati druge stvari, knjige, scenarije i drame te počeo raditi stvari koje se shvaćaju kao prestižnije i otmjenije, no shvatio sam da je moj rad još uvijek na kioscima – zaključio je.

Spomenuo je kako mu se znalo dogoditi da bi u kazalištu bila premijera nekog njegovog djela, no on bi se iskrao na kiosk da provjeri kako je izašla njegova kolumna.

tomić kc (2) tomić kc (3) tomić kc (5)

go/prigorski.hr

Provjerite i ovo

Foto: ŠKK Kc

Športski kuglački klub Koprivnica obilježio 20 godina osnivanja i rada

Športski kuglački klub Koprivnica svečanom je sjednicom jučer obilježio 20. godišnjicu osnivanja i kontinuiranog djelovanja. …

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Bjelovarsko-bilogorski župan o odluci Vlade za NUTS2 regije: Prvo su nam rekli da biramo, a onda su ignorirali naš izbor

Damir Bajs, bjelovarsko-bilogorski župan danas je održao konferenciju za medije na temu Odluke Vlade Republike …