ika.hr
ika.hr

Preko 100 djece sudjelovalo na Ljetnom kampu katoličke mladeži u Ferdinandovcu

U Ferdinandovcu je od četvrtka 5. do nedjelje 8. srpnja održano šesto u nizu, taborovanje katoličke djece Varaždinske biskupije. Pod geslom: „Josipe, ne boj se…” (Mt 1, 20) četverodnevno taborovanje osnovnoškolske i srednjoškolske djece organizirali su župa svetog Ferdinanda kralja iz Ferdinandovca, na čelu sa župnikom Daroslavom Benjakom i Bratovština sv. Ferdinanda, na čelu s vjeroučiteljem Robertom Ščukom.

U Đurđevačkom dekanatu, na samom istoku Varaždinske biskupije, kroz kateheze i misu, pjesmu i igru, a pod budnim okom vjeroučitelja i duhovnika, djeca su imala prilike upoznati Boga, ali i jedni druge. Po broju prijavljene djece, ovo je bilo najveće taborovanje u Ferdinandovcu do sada. Okupilo se više od 100 mladih iz svih krajeva Varaždinske biskupije, a bilo je i učenika iz Bečke nadbiskupije, Porečke i Pulske biskupije, Požeške biskupije te Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Mladima se u nedjelju 8. srpnja pridružio varaždinski biskup Josip Mrzljak te u župnoj crkvi Sv. Ferdinanda Kralja predvodio misu.

U homiliji je istaknuo da „vjeru treba neprestano graditi, utvrđivati i biti zajedno kao što smo mi zajedno nedjeljom”. „Na poseban način želimo i ovakvim susretima, kao što je ovo vaše taborovanje, biti u zajedništvu. Božji narod ne poznaje zemaljske granice, već se prepoznaje po vjeri. To je Božje Kraljevstvo o kojem Isus govori.

Crkva neprestano svjedoči do ono što je staro, ujedno je i novo, nešto čemu se ne mijenja vrijednost. Nama je povjereno Isusovo djelo. Isus koji želi biti prisutan u nama po Crkvi, želi da se čuva trajna vrijednost. No, da bismo išli za Isusom, potrebno je uzeti križ svoga života, sve napore i teškoće. Isusovi najbliži sumještani ga nisu prepoznali kao Božju Riječ na zemlji. A mi nakon 2000 godina želimo te iste riječi posadašnjiti kako bi nam danas nešto govorile”, poručio je biskup Mrzljak.

prigorski.hr/ika.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Na bjelovarsku radionicu o štednji javne rasvjete došao samo jedan čovjek

U Prostorijama bjelovarske podružnice Hrvatske gospodarske komore Tvrtka Detas d.o.o. u suradnji s HGK – …

savjet mladih

Članovi Županijskog savjeta mladih raspravljali vizualnom identitetu i projektu „Svijest Akcija Volja Jačanje Energija Trening MLADIH“

U prostorijama Županijske uprave u ponedjeljak, 19. studenoga održana je sedma po redu sjednica Županijskog …