Izjava dana
ika.hr
ika.hr

Preko 100 djece sudjelovalo na Ljetnom kampu katoličke mladeži u Ferdinandovcu

U Ferdinandovcu je od četvrtka 5. do nedjelje 8. srpnja održano šesto u nizu, taborovanje katoličke djece Varaždinske biskupije. Pod geslom: „Josipe, ne boj se…” (Mt 1, 20) četverodnevno taborovanje osnovnoškolske i srednjoškolske djece organizirali su župa svetog Ferdinanda kralja iz Ferdinandovca, na čelu sa župnikom Daroslavom Benjakom i Bratovština sv. Ferdinanda, na čelu s vjeroučiteljem Robertom Ščukom.

U Đurđevačkom dekanatu, na samom istoku Varaždinske biskupije, kroz kateheze i misu, pjesmu i igru, a pod budnim okom vjeroučitelja i duhovnika, djeca su imala prilike upoznati Boga, ali i jedni druge. Po broju prijavljene djece, ovo je bilo najveće taborovanje u Ferdinandovcu do sada. Okupilo se više od 100 mladih iz svih krajeva Varaždinske biskupije, a bilo je i učenika iz Bečke nadbiskupije, Porečke i Pulske biskupije, Požeške biskupije te Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Mladima se u nedjelju 8. srpnja pridružio varaždinski biskup Josip Mrzljak te u župnoj crkvi Sv. Ferdinanda Kralja predvodio misu.

U homiliji je istaknuo da „vjeru treba neprestano graditi, utvrđivati i biti zajedno kao što smo mi zajedno nedjeljom”. „Na poseban način želimo i ovakvim susretima, kao što je ovo vaše taborovanje, biti u zajedništvu. Božji narod ne poznaje zemaljske granice, već se prepoznaje po vjeri. To je Božje Kraljevstvo o kojem Isus govori.

Crkva neprestano svjedoči do ono što je staro, ujedno je i novo, nešto čemu se ne mijenja vrijednost. Nama je povjereno Isusovo djelo. Isus koji želi biti prisutan u nama po Crkvi, želi da se čuva trajna vrijednost. No, da bismo išli za Isusom, potrebno je uzeti križ svoga života, sve napore i teškoće. Isusovi najbliži sumještani ga nisu prepoznali kao Božju Riječ na zemlji. A mi nakon 2000 godina želimo te iste riječi posadašnjiti kako bi nam danas nešto govorile”, poručio je biskup Mrzljak.

prigorski.hr/ika.hr

Provjerite i ovo

Na slici: Mihael Jakrlin (foto: facebook)

ŠAH – SENIORSKO PRVENSTVO ŠAHOVSKOG SAVEZA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE Jakrlin u vodstvu

U hotelu Picok u Đurđevcu održava se pojedinačno seniorsko prvenstvo Šahovskog saveza Koprivničko-križevačke županije na …

Foto: Grad Đurđevac

INVESTICIJSKI TSUNAMI U Đurđevac stiže gotovo 9 milijuna kuna za izgradnju prometnice

Grad Đurđevac ovog je petka dobio obavijest da je projekt Razvoj infrastrukture Poduzetničke zone A …